Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Özdil Beldesi'nin Belediye Başkanı Mustafa Bayındır, faydalı yatırımlar için kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hiç kimsenin yaşama hakkını gasp etmeyecek şekilde yatırım yapacak iş adamlarına her zaman yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Bayındır, meclis üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, son günlerde beldelerindeki taş ocaklarıyla ilgili tartışmalar yaşandığını belirtti. Bayındır, "Beldemizdeki taş ocaklarının müteahhitleri tarafından yapılmış yazılı basın açıklamasında, yanlış, eksik açıklamaları ve şehrimizin Belediye Başkanı sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na yönelik mesnetsiz ve asılsız suçlamalar üzerine basın açıklaması yapma gereğini duyduk" dedi.

Özdil vadisi boyunca toplam 8 taş ocağı bulunduğunu ifade eden Bayındır, şunları kaydetti:

"Biz şehrimizde ve beldemizde yapılacak faydalı yatırımlar için kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hiç kimsenin yaşama hakkını gasp etmeyecek şekilde yatırım yapacak iş adamlarımıza her zaman yardımcı olmaya çalışmaktayız. Fakat küresel ısınmanın her gün gündemimizde olduğu bir zamanda, halkın paralarıyla yapılmış, alternatifi bulunmayan su kaynaklarımızı ve vatandaşımızın can güvenliği hiçe sayılarak açılmaya çalışılan taş ocaklarına kanun ve yönetmeliklere dayanarak müsaade etmeyeceğimizin herkes tarafından bilinmesini arzu ediyoruz."