Dün gece bir düğün töreninden Giresun'a dönen Miraç Aydoğan yönetimindeki plakası belirlenemeyen otomobil, Erimez köyü yakınlarındaki  Minekara Köprüsü’nden uçuruma yuvarlandı. 

Sürücü Aydoğan ve araçta bulunan gazeteci Peyami Tek'den haber alamayan arkadaşlarının başvurusu üzerine, jandarma ekipleri bölgede çalışma başlatı. 

Sabah saatlerinde uçuruma yuvarlanan araca ve Peyami Tek’in cesedine ulaşan ekipler, bir süre sonra da kazadan yaralı olarak kurtulan Miraç Aydoğan’ı buldu. Tek’in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, kazadan yaralı kurtulan Aydoğan ise Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Peyami Tek, uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi’nin Giresun muhabirliğinin yanı sıra Yeni Giresun Gazetesi'nde görev yaptı. Giresun Gazeteciler Derneği'nin kuruluşunda görev aldı. İnternet Medyası Derneği ile Tüm İnternet Medyası Derneği'nin kurucuları arasında da yer alan Tek, ulusal yayın yapan Haber Biz İnternet Gazetesi'nin de sahibi idi.