Trabzon’un Yalıncak Mahallesinde yetişen, ‘Karpuzlara’ rağbet büyük. Öyle ki yetiştiriciler, siparişlere yetişemiyor...

Trabzon’un Yalıncak Mahallesinde çiftçilik yapan iş adamı Adem Keleş ve Çiftçi Vehbi Kotanı’nın beraber işlettiği karpuz tarlası yok yok dedirtiyor. Adem Keleş, Yalıncak’ın iklimi ve toprağından kaynaklanan ve üretilen karpuzların çok tatlı olduğunu kaydetti. Yalıncak karpuzunun tadının ve renginin hiç bir yerde olmadığına dikkat çeken Keleş, “Adana, Mersin karpuzundan daha kaliteli ve iyi. Yılda ortalama 10?20 ton civarında üretiyoruz” dedi.

Keleş, sözlerine şu şekilde devam etti: “Karpuzları, devlet desteği olmadan kendi imkanlarımızla üretiyoruz. Piyasa olarak her tarafa veriyoruz. Trabzon Halinden, marketlerden, bakkallardan ve özellikle seyir halinde ki vatandaşlara yetiştiremiyoruz” dedi.

Yalıncak’ta yetişen karpuzların ortalama 15 ila 20 kilo arasında değiştiğini ifade eden Keleş, “Güneşin yardımı, rabbimin berti ile daha çok öretmek istiyoruz. Bizim karpuzumuz  ucuz ve lezzetli. İnsanı şişirmiyor. Yalıncak Çukurova gibidir. Ne ekersen alırsın. Ama yapılaşma git gide Yalıncak’ı parsellemiş durumda. Ekin alanlarımız elimizden gidiyor. Devlet desteği olmamasına rağmen elimizden geldiğince Trabzon ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Karpuz hasadından sonra mısır veya başka ürünler ekebiliyoruz. Hükümetimizden isteğimiz çiftçilerimizin daha çok desteklenmesi. Ekin alanlarımızın daralmadan yeni bir Çukurova yaratılmasıdır” dedi.