Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, restore edilerek turizme kazandırılması amaçlanan tarihi Alacahan ve Hacıyakupoğlu konaklarında incelemelerde bulundu.

Vali Kızılcık’a restore edilecek olan tarihi konakların ne aşamada olduğu hakkında İl Genel Sekreteri İbrahim Kul bilgi verdi. Vali Recep Kızılcık, Trabzon’un tarihi ve kültürel zenginliklerinin turizme kazandırılması için bir dizi proje hazırladıklarını belirterek “Bu kapsamda projesi hazırlanan konaklarımızın restorasyon işlemlerini hızla bitirmeye amaçlıyoruz. Trabzon’umuzun tarihi ve kültürel zenginliklerini tüm dünyanın görmesi gerekiyor” dedi.

Restorasyon çalışmalarında tarihi dokunun bozulmamasını amaçladıklarını dile getiren Kızılcık "Yaptığımız çalışmalar arasında yer alan Alacahan ve Hacıyakupoğlu konaklarının, zarar görmüş ve bozulmuş kısımlarının aslına uygun olarak en kısa sürede yenilenerek turizme kazandırılmasını amaçlıyoruz. Yöremizdeki turizm değerleri geleneksel mimari korunarak zenginleşecek" diye konuştu.

Trabzon’umuzun tarihi ve mistik dokusunu ortaya çıkaracak proje hakkında da bilgi veren Vali Kızılcık “Alacahan 1 milyon 184 bin 401 TL ve Hacıyakupoğlu Konağı ise 786 bin 613 TL proje bedeli ile ihale edildi. İnşallah bu tarihi yapılarımızı en kısa sürede düzenleyip turizme kazandıracağız. Konaklar Trabzon'un turizm potansiyelinin arttırılmasına ve şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan restore edilecek Alacahan 488 metrekare, Hacıyakupoğlu Konağı ise 2 bin 170 metrekarelik bir alana sahip bulunuyor.