Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti'nin gücünü milletten alarak 16 yıldır yaptığı devrimlerle her geçen yıl daha da kuvvetlenerek yoluna devam ettiğini belirtti.

Genç, AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini, milletine ve ülkesine adadığı ifade ederek, 14 Ağustos 2001'de siyaset dünyasına ayak basan AK Parti'nin, yine Erdoğan'ın liderliğinde daha da güçlenerek yoluna devam ettiğini kaydetti. 

Partinin gücünü milletten aldığını vurgulayan Genç, şunları kaydetti: "AK Parti ile birlikte gerçek anlamda millet iradesini ilk defa iktidara taşımıştır. Gücünü milletten alan AK Parti 16 yıldır yapmış olduğu devrimlerle her geçen yıl daha da kuvvetlenerek yoluna devam etmiştir. Uzun yıllar ötekileştirilmiş, adeta kendi devletinden dışlanmış ve üvey evlat muamelesi gören geniş halk kesimleri, AK Parti sayesinde 16 yıldır devlette geniş bir temsil imkanı bulmuştur. Türk siyasetinde bütün halk kesimlerine hitap eden, onları muhabbetle kucaklayan AK Parti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşsiz liderliği ve önderliğiyle bütün milletin yegane sesi konumuna yükselerek devletin ve milletin bekası için hiçbir fedakarlıktan çekinmemiştir. Bu vesileyle AK Partimizin 16. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum, bütün dava arkadaşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza, üyelerimize ve AK Parti'ye sevdalı olan herkese çalışmalarında başarılar diliyorum. Yolları açık olsun diyorum."