Ortahisar Belediyesi tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Hazreti Peygamber ve Medine' konulu konferans Ortahisar Belediyesi'nin Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirildi. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Aydoğdu ve Abdullah Uraloğlu, Belediye Meclis Üyeleri Hatice Öztürk ve Mahmut Öksüz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç İslam coğrafyasında Müslümanların yaşadığı sıkıntı, eziyet, işkence ve zulmün bütün Müslümanları üzdüğüne dikkati çekerek, "Kutlu doğum haftasını idrak ediyoruz; mübarek peygamber efendimizi bir kez daha rahmetle, minnetle şükranla anıyoruz. Bugün İslam coğrafyasına baktığımız zaman özellikle mübarek peygamberimizin dinimizi kurduğu o topraklara ve devamındaki İslam coğrafyasına baktığımız zaman maalesef Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları, eziyeti, işkenceyi, zulmü görünce Müslümanlar olarak üzülüyoruz. Ama bir şey bizi daha fazla üzüyor oda şudur: Dinimiz adına ve İslam dininin emriymiş gibi yapılan, İslam’a mal edilen şiddet eylemleri bizi de daha derinden üzüyor" dedi.  
BARIŞ İÇİN TÜRKİYE'YE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

İslam alemindeki zulüm, işkence, sıkıntıların bitirilmesi için lider ve önder ülke konumunda bulunan Türkiye'ye ve Türk milletine çok iş düştüğünü kaydeden Genç, "Lider ülke ve millet olarak herhalde bize daha çok iş düşüyor. Bu nedenle daha çok çalışmalıyız, daha çok gayret göstermeliyiz. İnancımız odur ki; Cenab-ı Allah bu asil, asaletli Türk milletine verdiği bu İslam bayraktarlığı vazifesini ve o sorumluluğunu  hissederek, daha çok çalışarak, sorumluluğu daha iyi yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum. Geriye dönük baktığımızda dinimizin ilk kurulduğu andaki saflığından, yani mübarek Peygamber Efendimizin Asr-ı Saadet döneminden sonra maalesef işe hep tefrika girmiş. O tefrikayı sona erdirerek İslam hakikatini, hakkı, adaleti yeryüzünde Asr-ı Saadet döneminden sonra hakim kılan biz Türk milletiyiz. Peygamber Efendimizin hadisine muhatap olmuş bir ecdadımız, Fatih Sultan Mehmet Hanımız var. Ne yapmış Sultan Fatih; yeryüzünde zulme dur demiş, hakkı, hakikati, adaleti, yani dinimizin insanlık alemine bahşettiği bütün değerleri yeryüzünde hakim kılmak adına çağ açıp çağ kapatmıştır. Geldiğimiz nokta itibarıyla özelikle de tarihin bu zamanında yeryüzünde böyle bir inanışa ve dirilişe ihtiyacımız var. Bunu yaparken de başta içimizde olmak üzere bütün tefrikayı bir kenara bırakarak, o başta ifade ettiğim asaletli duruşu yeryüzünde tüm insanlığa, burada mutlak surette de İslam alemini kast etmiyoruz, hakim kılmak üzere inşallah hayırlı işler ve hizmetler Cenab-ı Allah bu asil millete nasip etsin. Bunu yürekten bir niyaz, dua olarak ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 
İSLAM SEVGİ  DİNİDİR

Konuşmasının son bölümünde Hazreti Peygamberin barış ve sevgi ile ilgili sözlerini dile getiren Başkan Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mübarek Efendimiz buyuruyor ki; 'İman etmedikçe cennete giremezsiniz' cennete girmenin yegane şartı olarak iman edeceğiz. Ancak Hz. Peygamber 'Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız' buyuruyor.  Bu hafta sevgiyi ve sevmeyi bu kadar çok önemseyen ve imanın temeli olarak kabul eden, yüze Peygamberimizi anıyoruz. Cenab-ı Allah inşallah inanan bütün Müslüman kardeşlerimiz, asıl inandığımız gerçek aleme giderken, inşallah hepimizi, ebedi alemde, bugünlerde andığımız Efendimizin şefaatine nail eylesin. İslam’ın çıktığı yerleri gezip dolaşarak, araştırarak, bizlere gerçek İslam tarihini ortaya çıkarıp anlatan, memleketimizin gerçekten vatansever aydınlarından bir tanesi, Talha Uğurluer hocamız sizlere Efendimizi ve Medine’yi anlatacak." 
Başkan Genç'in konuşmasının ardından tarihçi yazar Talha Uğurluel izleyicilerin yoğun ilgisi ile karşılanan programda İslam coğrafyasının önemli duraklarından biri olan Medine'yi konu alan sunumunu gerçekleştirdi.