Trabzon’da bulunan 18 engelli derneğinin yoğun katılım gösterdiği yemekte engellilere hitap eden Başkan Genç, engellileri günlük yaşama katmak ve ekonomik anlamda kendilerine yeter duruma gelmeleri için meslek edindirme kursları başta olmak üzere birçok projeye imza attıklarını söyledi. Engelli dostu belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerine vurgu yapan Başkan Genç, engellilere yönelik olarak yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı: Engelli kardeşlerimize ulaşım kolaylığı sağlamak için engelli otobüsümüzü hizmete soktuk. Engellilerimizin istihdamını kolaylaştırmak ve kendi işlerini kurmalarına olanak sağlamak için onlara yönelik bilgisayar operatörlüğü, işaret dili kursu, garsonluk ve santral görevlisi kursları açtık. Birkaç ay önce de engelli kardeşlerimizin sportif faaliyetlere katılımını sağlamak için bölgemizde ilk olma özelliği taşıyan Ampute Futbol Takımımızı kurduk. Takımımız şu anda çok ciddi başarılara imza atarak engelli liginde mücadelesini sürdürüyor.  

ENGELLİ DERNEKLERİ PAZARKAPI’DA TOPLANACAK
Trabzon’daki bütün engelli derneklerini Pazarkapı’da yapılacak olan Ortahisar Belediyesi hizmet binasının bulunduğu alana taşımak için proje geliştirdiklerini belirten Başkan Genç, "Şehrimizde birçok engelli derneğimiz var. Zaman zaman bu derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Gerçekten fiziki mekan olarak çok büyük sıkıntı içindeler. Bu mekanlar fiziki yetersizlikleri bir tarafa ısıtma, kira, telefon, elektrik ve su gibi pek çok giderleri de engelli derneklerimize bir hayli külfet getiriyor. Biz yapacağımız binalarla hem bu derneklerimizi bir araya toplayacağız, hem de bu gibi giderlerden de kurtarmış olacağız. Böylece birbirleriyle daha kolay iletişim ve işbirliği yapabilecek hale gelecekler. Bu nedenle bu projemizi gerçekten çok önemsiyorum.” dedi. 

AK PARTİ İLE ENGELLİ ALGISI DEĞİŞTİ
AK Parti iktidarıyla birlikte engellilere yönelik algının da değiştiğini belirten Başkan Genç, “Eskiden engelliler konusunda pek hassasiyet gösterilmezdi. Onların sorunları pek dile getirilmezdi. Maalesef engelli kardeşlerimize, eve hapsolan ve bakıma muhtaç insanlar diye bakılırdı. Ama bu algı AK Parti’yle değişti. Engelliler yönelik sosyal güvenlik sisteminde pek çok iyileştirmeler yapıldı ve haklar tanındı. Şimdi bu kardeşlerimiz hayatın her alanda, gerek kendi işlerini kurarak, gerekse bir kurumda çalışarak varlıklarını hissettiriyorlar. Artık sosyal yaşamın tüm alanlarında yer alan engelli kardeşlerimize biz de belediye olarak her zaman yardım ediyoruz. Bundan bir süre önce de İşveç’te faaliyet gösteren bir derneğimizin desteğiyle onlara yönelik 853 adet araç-gereç yardımında bulunduk. Bundan sonra da bu yardımlarımız STK’larımızın da işbirliği ile devam edecektir. Tekrar hepinizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum. Ve hepinize yaşamınızda, çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Yemeğimize de iştirak ettiğiniz sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.