Genç MÜSİAD'ın çalışmaları hakkında Rektör Baykal'a bilgi veren Kalkışım Genç MÜSİAD olarak üniversite öğrencileri ile iş dünyası arasında köprü oluşturmak istediklerini söyledi. Genç MÜSİAD'ın üniversite öğrencileri ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade eden Kalkışım, "Üniversite öğrencilerimizin yaşadığı en büyük sıkıntıların başında eğitim gördüğü sektörden uzak olmaları. Dolayısıyla öğrenciler mezun olduklarında kendi sektörlerini tanıyana kadar uzun bir zaman kaybı yaşıyorlar. Biz yapacak olduğumuz projeler ile bu eksikliği gidermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Genç MÜSİAD'ın MÜSİAD ilkeleri doğrultusunda genç iş adamlarının yetiştiği bir okul gibi olduğunu vurgulayan Kalkışım "Bizler ülkesine milletine milli ve manevi duygulara hassas insanlar, iş adamları yetiştirme gayretindeyiz. Bizler yalnızca ticari kaygılar ile değil milli ve manevi sorumluluklar ile hareket ediyoruz. Yapmış olduğumuz etkinlikler ile bu hassasiyetlerde iş adamlarının yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz" İfadelerini kullandı.
KTÜ Rektörü Süleyman Baykal da Genç MÜSİAD'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek Genç MÜSİAD'ın üniversite öğrencilerine yönelik yapacakları faaliyetleri destekleyeceklerini söyledi. KTÜ'de Kariyer planlama merkezi olduğunun altını çizen Rektör Baykal Genç MÜSİAD'ın bu birim ile ortaklaşa üniversite öğrencilerine yönelik etkinlikler yapabileceklerini ifade etti.  Ziyaret Genç MÜSİAD Başkanı Kalkışım’ın Rektör Baykal'a İstiklal Marşının orjinal yazılı tablosunu hediye etmesinin ardından toplu fotoğraf çekilerek son buldu.