Genç MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Muhammet Kalkışım yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kızılay Trabzon Şube Başkanı İsmet Durmuş’u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kalkışım ‘İlik Nakli’ konusuna dikkat çekerek “Bu konuda sosyal sorumluluk projesi yapmak istiyoruz. Kemik iliği kan üretmediği için özellikle küçük çocukların daha 1 yaşına gelmeden defalarca kan almak zorunda kalıyor. Bu çocuklar nakil olmadığı taktirde hayatı boyunca kan alıp hastanelere ve ilaçlara bağlı yaşamak zorunda.”dedi. 

Türk Kızılayı’nın tarihimizde çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Kalkışım 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla kurulan Kızılay Derneğinin günümüze kadar milletimize aralıksız hizmet ettiğini söyledi. 
Kızılay'ın hiçbir ayrım yapmaksızın insanların hayatlarını ve sağlıklarını korumaya ve iyileştirmeye yönelik çalışmalarının hem ülkemizde hem de dünya da büyük takdir topladığını belirten Kalkışım şunları söyledi: “Kızılay kurulduğunda cephede askerlerimizin sağlıklarına yönelik hizmetler verirken şimdi bütün dünya insanlarına ve mazlumlarına gönüllü hizmetler veriyor. Kızılay’ın bütün çalışmaları bütün insanların ve dünyanın takdirlerini toplamaya devam ediyor. Bizler Genç MÜSİAD olarak her zaman Kızılay’ımızın yanındayız ve elimizden geldiği kadar desteklemeye devam edeceğiz.” 
Kızılay Trabzon Şubesi ile ortak çalışma yapmak istediklerinin altını çizen Kalkışım ‘İlik Nakli’ konusuna dikkat çekti. Genç MÜSİAD Trabzon Şubesi olarak bu konuda sosyal sorumluluk projesi yapmak istediklerini vurgulayan Kalkışım konuşmasına şöyle devam etti:” Anemi hastalarına sürekli olarak kan takviyesi yapılmak zorunda eğer İlik Nakli olmazsa hastalık ilerliyor ve üzücü sonuçlar olabiliyor. Bunun için bizler Genç MÜSİAD olarak insan yaşamına ve sağlığına verdiğimiz önemden ötürü bu konuyu gündemimize alıp insanları donör olma konusunda bilinçlendirme çalışması yapmak istiyoruz.” 
Kemik iliği kan üretmiyorsa ilik naklinden başka çözüm yolu olmadığını belirten Kalkışım “Nakil olmadığı taktirde hayatı boyunca kan alıp hastanelere ve ilaçlara bağlı yaşamak zorunda. Özellikle küçük çocukların daha 1 yaşına gelmeden defalarca kan almak zorunda kalıyor. Hastanın sürekli kan alması nakil şansını etkilediği için ne kadar erken ilik bulunursa o kadar önemli.”şeklinde konuştu. 
Kızılay Trabzon Şube Başkanı İsmet Durmuş Başkan Kalkışım’a gündeme getirdiği konu ile ilgili teşekkür ederek “Çok önemli bir konuya dikkat çektiniz. Bizlerinde bu konuda çalışmaları var. İlik Nakli için donör olmak isteyenler donör olmak istediklerini belirterek Kızılay 'a gidip ilik bağışçısı olmak için 1 tüp kan vermeleri gerekmektedir. İlik Nakli konusunda Kızılay olarak tanıtım ve bilinçlendirme üzerine çalışmalar yapıyoruz. Genç MÜSİAD’ın bu konudaki duyarlığını gerçekten çok güzel. Kızılay Şubesi olarak sizlerle ortak çalışmalar yapabiliriz.”dedi.