Ortahisar Belediyesi kırsal mahalle yollarındaki asfaltlama ve betonlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, en son Dolaylı Mahallesi'nde asfaltlanan 3 km'lik yolun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Seçim sürecinde Dolaylı Mahallesi'ne vermiş olduğu yol sözünü yerine getirmenin mutluluğunu, huzurunu ve bahtiyarlığını yaşadığını belirten Başkan Genç, "Bugün benim için ayrı bir gün. Seçim sürecinde burayı ziyaretimizde mahalle başkanlarımıza, muhtarımıza ve vatandaşlara yol sözü vermiştik. Seçildikten sonra bismillah deyip başlayacaktık. Şu anda hamdolsun verdiğimiz sözü yerine getirdik. Bugüne kadar da yerine getiremeyeceğiz hiçbir söz vermedik. Elhamdülillah bütün sözlerimizi yerine getirdik. Siyasetçiler sözünde durmalı." dedi.

VATANDAŞIN FEDAKÂRLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Yolların genişletilerek asfaltlanmasında ve betonlanmasında vatandaşların fedakarlığının çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Genç, "Vatandaşlar arazilerini verdiler ve bu hizmeti güzel bir şekilde yaptık. Zaten bizim için asıl olan ahirete intikal ettikten sonra bu hizmetlerden dolayı hayırla anılmaktır. Burada 3 km'lik asfaltlama yaptık. Söz verdiğimiz gibi bütün Ortahisar'ın yollarını görev süremiz sona ermeden bitireceğiz. Sizin bize verdiğiniz emaneti yerine getiriyoruz. Sizin verdiğiniz vergilerle bu hizmetleri icra ediyoruz. Bu işler kolay işler değil. Vatandaşlarımızın fedakarlığı gönüllü bir şekilde arazilerini vermeleri bizleri de motive ediyor. Buranın mahalle başkanı Ali Faik abimize ve teşkilat mensuplarımıza, bakanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu hizmetleri yapacağımız paraların Ankara'dan gidip koparılması da lazım. Biz de görev süremiz boyunca ne kadar para koparıp yatırım yaparsak ona

çalışacağız. Bizim böyle bir görevimiz, sorumluluğumuz var. Cenabı Allah bizi mahcup etmesin. Sizler daha fazlasına da layıksınız. Çünkü bu toprakların koruyucusu sizlersiniz. 15 Temmuz'da bunu çok net gördük. Bu yolun Elmalık mevkiine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yolun 200 m. kısmının devamı için Başkan Yardımcımız Kemal Bey'e talimat veriyorum. İnşallah daha iyi güzel hizmetlerde buluşmak dileğiyle bu yolun yapımında emeği geçen herkese bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun." şeklinde konuştu.

GENÇ, SÖZÜNDE DURDU

Dolaylı mahallesi muhtarı Selami Durmuş ise Başkan Genç'in seçim vaadini yerine getirmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, "Başkanımız bugüne kadar yaptıklarıyla vatandaşlarımızın güvenini kazanmıştır. Başkanım bize bir söz vermişti. Bir takım çevreler bu sözden şüpheye düştüler. Ama biz asla bu sözlerin yerine getirileceğinden şüphe etmedik. Kendisine güvenimiz tamdır. Başkanımız bütün siyasetçilere örnek olmalı. Siyasetçi sözünde durmalı. Halkın güvenini bu şekilde kazanabilirler. Dolaylı mahallemizin en güzel yeri olan Elmalık mevkii büyük emeklerden sonra çok güzel bir hizmete kavuştu. Bu hizmetlerin devamı da olacak. Sayın belediye Başkanımızın 34 ay önce bize vermiş olduğu sözdü. Ve sözünü yerine getirdi. Yol ağı 70 km olan bir mahalleyiz. İsteriz ki bütün yollarımız sokaklarımız böyle olsun. Eskiden yollarımız çok dardı. Ortahisar ilçemizin Ahmet Metin Genç gibi bir başkana sahip olması gerçekten bütün muhtarlarımızın şansıdır. Allah ondan razı olsun. Elinden geldiğinin daha fazlasını yapmaya çalışıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Mahallemize hayırlı olsun diyorum." diye konuştu.

AYNI AMACA HİZMET EDİYORUZ

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise konuşmasında muhtarların ve belediyelerin olarak ortak amaçlarının mahallelerin daha modern bir hale kavuşturulması olduğunu kaydederek, "Elmalık'a ilk defa geldim. Bu hizmette emeği geçenlerin ellerine sağlık. Gerçekten çok güzel bir hizmet olmuş. Ortahisar'da 85 mahalleyiz. Trabzon'da ise 692 mahalleyiz. Başkanlarımız ellerinden geldiği kadar çalışıyorlar, uğraşıyorlar. Amaç nedir? Bulunduğumuz yerin daha modern olabilmesidir... Refah düzeyinin artması için herkes elinden geleni yapıyor. Muhtar demek, mahallesinin, köyünün namus bekçisi demektir. O nedenle herkes bulunduğu yeri bilmelidir. Bizim isteğimiz sadece şudur. Karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde işlerimizi yürütelim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.