Trabzon’un Maçka ilçesinden şehir merkezine yolcu taşıyan dolmuş şoförleri Arafilboyu mevkisine çıkarılmamaları ve ehliyetlerine el konulmasını yolu trafiğe kapatarak protesto ettiler.

PROTESTODAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


Trabzon-Makça arasında yolcu taşıyan dolmuş şoförleri dün sabah saat 09.15 sıralarında Tanjant Yolu Arafilboyu mevkiindeki ışıkların bulunduğu bölgede yolu trafiğe kapattılar. Dolmuş şoförleri, Arafilboyu’na çıkışlarının trafik ekipleri tarafından engellendiğini ve ehliyetlerine el konulduğunu belirterek yaşadıkları sorunun çözülmesini istediler.
Taka Gazetesinden Hakan Şener'in haberine göre; Bu sırada trafik polisleri yolun ulaşıma açılmasını isterken, dolmuş şoförlerinin tepkisi ile karşılaştılar. . Araçları ile yolu kesen dolmuş sürücüleri araçlarının anahtarlarını da yola atarak protestolarını sürdürürken, yoldan araçları ile geçmek isteyen sivil araç sürücüleri ile de tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma gerginliğe yol açarken, bölgeye çevik kuvvet ekibi istendi.  Olay yerine Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş da gelirken, dolmuş şoförlerini ikna etmeye çalıştı. Yavaş “Bu hak arama değildir, yol kapatamazsınız lütfen hemen yolu açın, bu anayasal bir suçtur. Kimseye anayasal bir suç işlettirmeyiz biz burada. Ben 2 aydır buradayım bana geldiniz mi hiç” diyerek serzenişte bulundu. Trabzon- Maçka arası dolmuşçuluk yapan şoförler ise “Eğer birisi bize ekmek verecekse çekelim arabalarımızı kenara. Maçka Belediyesi’nin araçları Arafilboyu’na geliyor ama biz gelemiyoruz. Bize dağdan gelip şehre inemezsin, belediyeye ise dağdan gelip şehre inebilirsin diyorlar” şeklinde konuştu. Dolmuş şoförleri daha sonra yapılan görüşmelerin ardından yolu ulaşıma açtılar.