Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iki aylık bir teknik takibin ardından 6 kişilik bir hırsızlık çetesini çökertmek için operasyon başlattı. Çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, 6 kişilik bir hırsızlık çetesinin izine ulaştı. 6 kişilik çete geçen Cuma gece yarısı yapılan operasyonla evlerinde yakalandı. 6 zanlıdan 4'ü Antalya'da, ikisi il dışındaki adreslerinde gözaltına alındı. Çete liderliğini Onur İ.D.'nin (37) yaptığı, Özcan H.(27), Murat Ö.(39),
Sabri Ç.(38), Emrullah K.(31), Deniz A.(41)'nın evinde yapılan aramada kasa hırsızlığında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.
Çetenin kendilerine hedef olarak kuyumcu ve gayrimenkul dükkanlarını hedef aldığı ve gerekli ön çalışmayı yaptıktan sonra eyleme geçtikleri belirlendi. Çetenin bugüne kadar 6 hırsızlık olayından 4'ünü Antalya'da birini Mersin'in Anamur ilçesinde bir diğerini Giresun ilinde gerçekleştirdikleri öğrenildi.
Çetenin Antalya'da iki kuyumcu, iki gayrimenkul, il dışındada iki kuyumcu dükkanındaki kasalarda hırsızlık yaptıkları belirtildi.
Profesyonel hırsız olarak tanımlanan hırsızların, ilk önce girdikleri yerdeki alarmı iptal ettikleri, daha sonra küçük kasaları levye, büyük kasaları ise oksijen kaynağı ile açtıkları kaydedildi. Çete lideri Onur İ.D.'nin hırsızlık yapmadan önce bir ön keşif yaparak kasa olup olmadığını belirlediği bildirildi. Zanlıların evlerindeki yapılan aramada bir banka şubesinde hırsızlık yapmak için plan tasarladıkları belirlendi.
Zanlıların evlerinde ele geçirilen malzemeler arasında; oksijen tüpü ve kaynağı, levye, dizüstü bilgisayar, hilti, eldivenler, piknik tüpü, kelepçe, maske, telsiz, ziynet eşyaları ele geçirildi.
Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.