Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, geçen hafta görevine atanan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’ı makamında ziyaret ederek başarılar diledi. Vali Şahin’e çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Rektör Attar, “En önemli önceliğimiz Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kadrolarını oluşturmak ve kendi binasında faaliyete geçmesini sağlamaktır. Bunun için çabalarımız sürüyor. Halen YÖK’ün tanıdığı kontenjanla eğitim gören 25 öğrencimiz ve 12 akademisyenimiz var. Fakültemiz eylül ayında Giresun’da öğrenim vermeye başlayacaktır” dedi.

Attar, halen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde eğitim öğretiminin sürdüren üniversitelerine bağlı Tıp Fakülteleri’nin Üroloji, Genel Cerrahi, KBB, Fizik Tedavi, Kadın Doğum Uzmanı ile muayene hizmetlerine devam edildiğini söyledi.

Vali Dursun Ali Şahin ise, Giresun Üniversitesi’nin büyümesi ve gelişmesi için çaba içinde olacaklarını belirterek “Devlette devamlılık esastır. Önceki rektörün bıraktığı yerden birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Giresun’un ve Giresunlu’nun hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Her ay düzenli toplantılar yaparak sorunları çözmek için üzerimize düşeni yapacağız. Sayın Rektör’ün, bilgi ve tecrübesiyle Giresun Üniversitesi’ni Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri haline geleceğine inancım tamdır. Havalimanın da bitirilmesiyle birlikte üniversite kalitesini hızla artacaktır” diye konuştu.