Derneğin açılış törenine Giresun İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir, Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Bal ile çok sayıda davetli katıldı. Derneğin kurucu başkanı Fırat Akyol, organ bağışının yaygınlaşması için uzun soluklu bir çalışma yaptıklarını belirterek "Bu maratona hiç bıkmadan, usanmadan devam ettik. Seminerler verdik, sergiler açtık ve Giresun'dan Ankara'ya yürüdük. Şimdi de derneğimizi açıyoruz. Burası aynı zamanda organ bağış merkezi olacak. Sağlık il müdürlüğü ile işbirliği halinde olarak organ bağışlarını alacağız. Hedefimiz çalışmalarımızı genişletip Türkiye'de sayılı dernekler arasına girmek ve organ bağışını Giresun ve tüm Türkiye'de olağan hale getirmek istiyoruz” dedi.
İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir ise "Organ bağışının bilinçlendirilmesi konusunda Fırat Akyol'un yaptığı bütün çalışmaları gönülden kutluyor ve tebrik ediyoruz. Organ bağışı hayatımızda çok önemli. Bir insanın organları 8-10 kişiye hayat verebiliyor herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Açılış törenine katılan davetliler arasında organlarını bağışlayanlar da oldu. Organlarını bağışlayan 56 yaşında ki ev hanımı Melahat Karslı, "Bir cesaret ile bunu yaptım ve herkesin bu cesareti göstermesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Dernek Başkanı Fırat Akyol'un lise öğretmeni Nesrin Yücel eski öğrencisine destek vererek organlarını bağışlarken, Yücel,"Ben öldükten sonra da organlarımın bir başka vücutta hayat bulması beni daha huzurlu kılacaktır o yüzden bütün organlarımı bağışladım. Eski bir öğrencimin böyle bir çalışma içerisinde olması beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.