Konuyla ilgili bilgi veren Görele Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan allerji ünitesinde bir süredir Cildiye ve Göğüs Hastalıkları doktorlarının gözetiminde hemşire Seyhan Özer tarafından allerji testlerinin yapıldığını ifade eden Cildiye Uzmanı Dr. Erol Uzunali, “Hastanemizde yapılan allerji testleri, prick ve yama testleridir. Prick testi, en sık uygulanan allerji testidir. Hastaya ağrı vermeyen, 15–20 dakika gibi kısa sürede neticelenen, sıklıkla ön kola uygulanan bir deri testidir. Bunun yanında özellikle temas egzamalarında kullanılan, hastanın sırtına, standart uygulanan allerjenlerin yapıştırıldığı yama testinde sonuç genellikle 48 saat sonra çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

Günümüzde birçok hastalıkta allerjik mekanizmaların rol oynadığını kaydeden Uzunali “Allerji testleri, allerji varlığını ortaya koyan diğer bir deyişle mevcut hastalığın allerjik bir nedeni varsa onu belirleyen testlerdir” dedi.

Birçok allerjik hastalıklar bulunduğunu da belirten Dr. Erol Uzunali, “Allerji testleri sıklıkla vücutta kaşıntılı, kızarık, kabarıklıklar ile giden bir hastalık olan ürtikerde (kurdeşen), özellikle çocuk hastalarda görülen, tekrarlayıcı nitelikte olan kaşıntı ve yaralarla giden atopik ekzemada, allerjen maddelerin temasına bağlı oluşan temas ekzemalarında, kabarık şişliklerle giden anjioödemde ve gıda allerjilerinde (fındık, muz, kakao, domates vb) kullanılmaktadır. Bunun yanında solunum yolu allerjileri açısından da allerji testleri yapılmaktadır” diye konuştu.