Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte nüfusu 2000’in altında olan Giresun merkeze bağlı İnişdibi ve Çaldağ Belediyeleri kapanacak olması durumuna çözüm arayan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin harekete geçti.
Dün Çaldağ, İnişdibi Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarları ve Azaları ile Valilikte bir toplantı yapan Vali Şahin, katılımcıların konu hakkındaki görüşlerini dinledi. Ardından İnişdibi Beldesi'nin Çaldağ Beldesi ile birleşmesi yönünde açık oylama yapıldı. Katılımcıların çoğunluğu Çaldağ Belediyesi çatısı altında birleşmesi yönünde görüş bildirdi.

Birleşme yönünde olumlu yönde görüş çıkması üzerine Vali Şahin, işlemlerin hızlandırılması yönünde ilgililere talimat verdi ve çalışmalara başlanıldı. İnişdibi Beldesi'nden Çaldağ Beldesi ile birleşilmesi yönünde seçmenlerin yarıdan bir fazlasının imzası ile valiliğe müracat gelmesi halinde en kısa sürede referanduma gidilecek. Referandumdan Çaldağ Beldesi'ne katılınması yönünde sonuç çıkarsa, bu referandum sonucu Çaldağ Belediye Meclisi'nin onayına sunulacak. Çaldağ Belediye Meclisi'nin kararı kabul etmesi durumunda İnişdibi Beldesi, Çaldağ Beldesi'ne katılacak.

Batlama Vadisi'nin ilimizin önemli vadilerinden biri olduğuna ve turizm merkezlerine gidiş güzergahı üzerinde bulunduğuna dikkat çeken Vali Şahin, “ 'Birlikten güç doğar' prensibiyle 2 beldemizin güçlerini birleştirerek 1 belediye çatısı altında toplanmaları yörenin daha iyi hizmet alabilmelerini sağlayacaktır” dedi.