Valilik önünde toplanan yöre halkı Giresun Valisi Dursun Ali Şahin aleyhine, “Abdest aldığımız suyun içinde çöp mü olur? Vali çöpü alsın valiliğin önüne döksün, Vali elini Çavuşlu'dan çek, Bu nasıl vali bu nasıl adalet, Çavuşlu burada vali nerede? Yaşam hakkımız engellenemez” gibi slogan atarak Vali Şahin'i protesto ettiler.
Daha sonra Çavuşlu Belde Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Keskin basın açıklaması yaptı. Keskin ”Bu yapılan tesis yasalara aykırıdır. Bu tesis Çavuşlu Belediye başkanlığından hiçbir onay alınmadan yapılmaktadır. Burada suç işlenmektedir. İnşaat ruhsatları belediyeden alınır ama bun tesisin inşaat ruhsatı belediyeden alınmamıştır. Burada bir adaletsizlik var ve biz bu adaletsizliğe sessiz kalmayacağız. Çavuşlu halkının hakkını sonuna kadar arayacağız. Ordu Bölge İdare Mahkemesi'nin kararına rağmen tesisin inşaat çalışmaları devam ediyor bu nasıl adalet? Bu nasıl haksızlık?” dedi.

Basın açıklaması esnasında slogan atan grup polis barikatlarını aşmak istedi. Bazı barikatları aşıp valilik binasına girmek isteyenlere polis müdahele etti ve grubun valiliğe ulaşmasını engelledi. Çıkan arbedede 70 yaşındaki Havva Topal baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılırken, bir kişi çıkan olaylarda gözaltına alındı.
Öte yandan Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ve yöre halkının önde gelenleri ile görüşme yaparak sakinleştirmeye çalıştı. Emniyet Müdürü Bulak, "Sizler tepkinizi koydunuz ve basın açıklaması yaptınız. Ama olayları bu kadar büyütmek ne size ne de bize fayda sağlamaz.Olaylar daha tatsız hal almadan lütfen dağılın” dedi.
Valilik önünde bekleyen yöre halkı daha sonra Çavuşlu beldesine döndü.