Kara, düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik'in dün yaptığı basın toplantısında, 'Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu Demiryolu Hattı projesinin yapılabilir olmadığı, bakanlıktan kendisine verilen bilgilerde projenin Erzincan-Bayburt-Trabzon'un Arsin ilçesi güzergahı izlenerek gerçekleştirileceği' yönünde açıklamaları olduğunu belirtti. Çelik'in açıklamalarını basından takip ettiklerini vurgulayan Kara, Çelik'in açıklamalarının doğru olmasını temenni etmediklerini aktardı.

Devletin tüm kurumlarının bölgeye getirilecek demir yolu hattı için en iyi ve ekonomik güzergahın Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu hattı olduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Kara, demir yolu güzergahının bazı kesimlerce sadece mikro milliyetçilik adına değiştirilmeye çalışıldığını dile getirdi.

"Giresun bir kez daha hayati önem taşıyan bir projede kaybeden taraf oldu." diyen Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu durum Giresun'un sahipsizliğinin göstergesidir. Giresun hakkını savunamamıştır. Maalesef Giresun'un sahipsizliğini bir kez daha bu projenin başka güzergaha kayması ile görmüş oluyoruz." Kara, Giresun'da bulunan tüm sivil toplum kuruluşları ile Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu birliktelik oluşturmaya çağırdı.

Projenin Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu hattı üzerinden gerçekleşmesi durumunda Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tamamının kazançlı çıkacağını ifade eden Kara, şunları dile getirdi: "Burada amaç tüm bölgenin kazanması ise demir yolu için Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu güzergahı kullanılmalıdır. Çünkü en iyi ve ekonomik güzergah burası. Ayrıca bu güzergahtan sahile inilmesi durumunda hem Giresun, hem de Trabzon'un batısında kalan tüm ilçeler bu projeden istifade eder. Sadece belli kesimlere değil bölgeye hitap edilmiş olunur. Bu nedenle Giresun'da başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere tüm STK'lar bir araya gelmeli. Yine bu birlikteliğe Trabzon'un barı kesimindeki bulunan ilçeler de katılmalı. Ortak hareket edilmeli. Çünkü burada kaybeden herkes olur."