Giresun'da, 2 metre büyüklüğündeki dev kumbara ile ihtiyaç sahibi çocuklar için kitap ve oyuncak toplanıyor. Vatandaşların yoğun ilgisini çeken kumbarada ihtiyaç sahibi çocuklar için her gün onlarca kitap ve oyuncak birikiyor.

Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'na kurulan 'Giresun Belediyesi Kitap ve Oyuncak Kumbarası' vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Bir para kumbarası şeklinde tasarlanan 2,30 metrelik dev kumbarada, ihtiyaç sahibi çocuklar için kitap ve oyuncak toplanıyor. Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar kumbaranın bir gözünden kitap, diğer gözünden ise oyuncak atabiliyor.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, yaptığı açıklamada, kumbaraya atılan oyuncak ve kitapların ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştıracaklarını belirtti. Birçok kişinin evinde okunmuş kitap veya kullanılmayan oyuncaklar olduğuna işaret eden Aksu, bu kitaplar ve oyuncukların atıl durumda bekletilmesi yerine ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının daha yerinde bir karar olacağını ifade etti. Başkan Aksu, Giresun halkından kullanılmayan kitap ve oyuncakları kumbaraya atmaları çağrısında bulundu.