Giresun ve köylerinde vatandaşların kendi bahçelerinde yetiştirdiği elmaları yeterince değerlendirilmeyince kendiliğinden dökülmeye başladı ve dökülen elmaların da tamamı çürümeye terk edildi. Bazı aileler topladıklar elmaları pekmez kaynatarak değerlendirmeye çalışsa da ağaçlar dolusu elmaların büyük bölümü çürümeye terk edildi.

Güce ilçesi Giyimli Mahallesi'nde elma üreticisi Ali Demirel yaptığı açıklamada, Güce ilçesinde yetişen yaklaşık 500 ton elmanın değerlendirilemediğini ve çürümeye terk edildiğini söyledi.

Bölge insanın elma ve armut tüketimi ve ticareti hakkında bilinçlendirilmesinin yöreye önemli ekonomik katkısı olacağının altını çizen Demirel,"Yöremizde tamamen doğal koşullarda, hiçbir emek ve sermaye harcanmadan yetişen onlarca çeşit tüketilebilir elma ve armut türü var. Bu türlerin birçoğu diğer yerlerde teknolojik imkanlar kullanılarak üretilmeye çalışılıyorken yöremizde kendiliğinden yetişen tonlarca meyveler, bilinçsizlik yüzünden bahçelerde çürümeye terk ediliyor" dedi.

Demirel, yöremizde yetişen meyve tüketim ve ticareti konusunda yetkililerin hemen harekete geçerek, bu konuda bölge insanının bilgilendirilmesi gerektiğini, bahçelerde yetişen meyvelerin ilçe ekonomisine ve özellikle fındık üreticilerine önemli bir ek gelir sağlanabileceğini vurguladı.