Giresun'da sürekli ağladığı için aile içi şiddete maruz kalan 10 aylık Edanur Bebek, hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Edinilen bilgiye göre, Gemiler Çekeği Mahallesi'nde E.Y. (34) ve N. Y.(19) çiftinin 10 aylık çocuğu Edanur, sürekli ağladığı için babası tarafından darbedildi. Olayda ağır yaralanan Bebek önce Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine, ardından Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Vücudunun birçok yerinde morluklar ve ağır hasar olduğu tespit edilen Bebek, hayati tehlike kaydıyla Samsun Özel Medicana Hastanesinin yoğun bakım servisine sevk edilerek tedavi altına alındı.

Olayın ardından gözaltına alınan baba E.Y. , emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan baba, Giresun Kapalı Cezaevine gönderildi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Ferhat Günaydın, aile içi şiddete maruz kalmasından dolayı bebeğin solunumunun tüple sağlandığını söyledi.

Küçük Edanur'un 10 aylık Bebek olmasına rağmen gelişme geriliği bulunduğunu belirten Günaydın, şunları kaydetti:

"Bu nedenle sürekli ağladığı için babası bu ağlamalardan rahatsız olarak çocuğa Tokat atıyor, sonra çocuğunu yere veya yatağa fırlatıyor. Çocukta morarma meydana gelince aile çocuğu soğuk suyun altına sokuyor. Çocuk kendine gelmeyince hastaneye götürüyorlar. Bebek, geçtiğimiz gece bizim acilimize geldi. Bebek ilk geldiğinde tamamen şuuru kapalıydı. 2 saat sonra tüp çıkartılarak hasta solunum sağlamaya başlıyor ama şuuru tam olarak açık değil. Biraz dalgınlık hali var. Travmaya maruz kaldığı için beyinde sıvı var. Muhtemelen kan var. Bu kan nedeniyle riskli de olsa 10 aylık bebeğimizi ameliyat etmek zorundayız. İnşallah en kısa zamanda bebeğimizi sağlığına kavuşturacağız."