Giresun’un turizm alanlarından birisi olan Kümbet Yaylası'nın da bulunduğu Kümbet Köyü'ndeki evlerin dışını ahşapla kaplama talimatı vatandaşları çaresiz bıraktı. Kümbet Köyü’nün sakinlerinden İlyas Çavuşoğlu, valiliğin verdiği bir aylık süre içerisinde 20 bin TL’lik bir maliyetle kaplatma imkanlarının olmadığını söyledi.
Köy sakini Çavuşoğlu, “Giresun Valiliği turizm alanı ilan edilen köyümüzdeki yaklaşık 300 civarındaki evlerin dışlarını ahşapla kaplama talimatı verdi. Kasım ayına kadar tamamlama süresi verilen talimatın yerine getirilmemesi halinde cezai işlem uygulanacağı belirtiliyor. Ancak biz köylüler zor şartlar altında geçim mücadelesi verirken bir ay gibi kısa sürede 15-20 bin TL’lik maliyetle nasıl kaplama yaptırabiliriz. Kaldı ki ahşap kaplama can güvenliğimiz açısından da uygun değildir. Çünkü kolayca yanıcı bir maddedir. Ayrıca Valilik öncelikle kendine bağlı resmi kurumları ve açılışını yaptığı otelin kaplatmasını yaparak örnek olmasını da bekleriz” dedi.

Köylülerin verilen talimatı yerine getirebilmesi için desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Köy Muhtarı Ahmet Çoruh ise “Köylülerimizin ekonomik durumları bellidir. Burada herkes yöresel ürünler satarak geçinmeye çalışıyor. Bu yüzden turizm alanı ilan edilen köylülerimizin talimatı yerine getirebilmeleri için ekonomik desteğe ihtiyaçları vardır. Birkaç kişi kendi imkanlarıyla evlerini kaplatabilse de dahi çoğu köylülerimiz ekonomik koşullarından dolayı talimatı uygulayamayacaktır. Ekonomik şartlar nedeniyle evlerini kaplatamayanlara da cezai işlem olarak para cezası uygulanması da ayrı bir tartışma konusu olacaktır” ifadelerini kullandı.