Kahramanmaraş Caddesi’ndeki İpekyolu İş Merkezi’nde açtığı ‘Happy Cake’ Butik Pasta isimli iş yerinde Dilek Kılınç, şık pastalar yapıyor. Pasta yapmanın bankacılıktan daha eğlenceli olduğunu dile getiren Kılınç “Daha önce İstanbul’da bir bankada çalışıyordum. Pasta yapımı konusunda hep ilgim olduğundan İstanbul’da pasta yapımı kurslarında dersler almıştım. Daha sonra bir iş dolayısıyla memleketim Trabzon’a geldim. Böyle bir yer açmak hep hayalimdi. Sık sık eğitimler için İstanbul’a gidiyordum, her gittiğimde pastacılık ile ilgili eğitimlere katıldım. Bunlar pasta yapım eğitimi, çiçekli süsleme eğitimi gibi eğitimlerdi. Eğitimlerden sonra gelip burayı açma düşüncem oldu. Tam burayı açarken benim alanımda girişimcilik kursunun açıldığını duydum, o gün kursa katıldım. İş yerimi açma planımı kurs nedeniyle birkaç ay erteledim. Kurs bitince projemi sundum sonuçlanınca iş yerimi açtım. Daha 4 ay olmasına rağmen Trabzon’da bir ilk olduğumdan siparişlerim oldukça fazla. Butik pastacılık burada pek bilinmiyor. Ben daha önce evimde bu tarz pastalar yapıyordum. Trabzon içinden gelen siparişlerin yanında facebook sayfamdan ve kendi sitemden bana ulaşanlar İzmir’den Ankara’dan İstanbul’dan çeşitli illerden siparişlerde geliyor. İlginç şekillerde pasta siparişleri alıyoruz haliyle; ayakkabı kutusu şeklinde, içki şişesi, ev şeklinde pastalar yapıp gönderiyorum” dedi.


Butik pastacılığın Trabzon’da pek bilinmediğini belirten Kılınç “Yaptığımız pastaları gören insanlar ‘bunlar yenir mi?’ şeklinde sorular soruyorlar. Açıkçası sipariş alırken biraz zorlanıyorum. Bu konuyu insanlara anlatmak ve tanıtmak biraz zor oluyor. Yinede ben bu mesleği zevkli olduğundan seçtim. Bankacılık bana biraz sıkıcı geldi, pasta yapmak süsleme yapmak eğlenceli oluyor. Bankada çalışırken bile bu işin eğitimlerini alıyordum. Bazen banka çalışanları dükkanıma geliyor, pastalarımı görünce çok beğeniyorlar. Onlara eskiden bankada çalıştığımı söyleyince biraz şaşırıyorlar” diye konuştu.
Kılınç, ev kadınlarına bir şeyler üretmek istediklerinde kesinlikle girişimcilik kurslarından ve kredilerinden faydalanmaları önerisinde bulundu.