Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan GEDİKLİ, Trabzon’da Pazar günü gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamaları öncesinde 1 Mayıs Tertip komitesi üyeleri ile Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yaparak 1 Mayıs’ın önemine dikkat çekti.
Gökhan GEDİKLİ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler, yoksulluğa ve sömürüye “hayır” diyenler. Eşit, özgür, adaletli, huzurlu ve demokratik bir Türkiye hedefleyenler, çağrımız sizedir. Çağrımız; Kiralık İşçiliğe, Esnek Çalışmaya, Taşeronlaştırmaya, Sendikasız Çalıştırmaya, Kölelik Düzenine ve Güvencesiz çalışmaya hayır diyenlerin çağrısıdır.

Bugün tüm dünyada işçiler, bir asır önce 8 saatlik çalışma uğruna canlarını veren emekçi kardeşlerini anmaya hazırlanırken, günümüzde hala pek çok ülkede, insan onuruna yakışmayan çalışma koşullarının var olmasına isyan ediyor, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükseltiyor. Bugünde Çalışma hayatındaki sorunlarımızın devam ettiğini görüyoruz. Bu sorunlar, yoksulluk, işsizlik, özellikle gençlerimizin işsizliği, gelir dağılımındaki adaletsizlik, kayıtdışı istihdam, vergideki adaletsiz yapı, sosyal güvenlik, sendikasızlaştırma, sendikal örgütlenmede sıkıntılar, iş kazaları sonucu meydana gelen ölümler, taşeron işçilik, Meclis Genel Kurulu’na getirilmeyi bekleyen, özel istihdam bürolarına geçici iş ilişkisi kurma hakkını taşıyan kanun tasarısı ve kıdem tazminatı konusudur

Bütün bunlar yaşanırken, özelleştirme politikalarıyla kurumlarımız tek tek satılmakta, fabrikalar ya kapatılıp ya da sermayeye peşkeş çekilmeye devam edilmekte, halkın gerçek gündemi olan açlık, yoksulluk ve işsizlik adeta gözden kaçırılmaya çalışılmaktadır. Devleti küçültme adı altında başta eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik olmak üzere kamu hizmetleri tasfiye edilmiş, paralı hale getirilmiştir. Giderek artan borçlarla tarım can çekişiyor, esnaf kan ağlıyor, emekliler çile çekiyor, ücretler geriletiliyor, sosyal haklarımıza yönelik saldırılar devam ediyor.

Tüm bu olumsuzluklar karşısında bu yılki 1 Mayıs daha da önemli bir hale gelmiştir. Bu anlamda 1 Mayıs’ı ilimizde hep birlikte emeğin; birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak tüm renklerimiz ve farklılıklarımızın bir arada olacağı bir şekilde kutlayacağız. Buradan ilimizde bulunan tüm siyasi parti, sendika, sivil toplum örgütü ve halkımızı 1 Mayıs 2016 Pazar günü saat 12:00’de Cumhuriyet caddesinde Eski Tedaş önünde buluşup, Meydan’da yapacağımız mitinge birlik ve dayanışma bayramımıza davet ediyoruz"

Gökhan Gedikli ve beraberindekiler açıklamanın ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda düzenlediği basın açıklaması’na katıldılar.