CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel TEKİN dün Buca’da ''Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin her yerinden CHP'ye akın akın katılımlar olacaktır. Son kamuoyu yoklamasına göre AKP ile CHP arasındaki oy farkı sadece 9 puan. Biraz daha çaba gösterirsek bunu kapatırız'' dedi.

Bu heyecan yaratan bir açıklamaydı hemen internette Son açıklanan kamuoyu yoklamalarına baktım böyle bir orana rastlamadım. Demek ki CHP’nin kendi yaptırdığı bir araştırma olsa gerek.

Benim anlayamadığım 2011 seçimlerinde AKP %50 CHP % 26 MHP % 13 oy almışken arada dokuz puan kalması demek ya AKP % 15 oy kaybetmesi yada CHP’nin % 15 oyunu arttırması gerekli bunlar olmaz ise AKP ye oy vermiş % 7,5 oranında seçmen ona kızıp doğrudan CHP saflarına geçmesiyle olacak bir şey. İnternetten Kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptırdığı anketlere bakacak olursanız fazlada bir değişiklik olmadığı gözlenmektedir.

CHP aynı işi 2011 seçimleri öncesi de yapmıştı sonuçta %35-40 açıklanan oy % 26 olarak gerçekleşmişti. Onlara bir tavsiyem olacak ya bu insanları bilgi kirliliğinden kurtarın yada araştırma şirketinizi değiştirin. Maazallah kendinizi dev aynasında görüp atabileceğiniz adımları atmamanızdan bu ülkenin solcuları ve sol iktidara inanan insanlar çok çekiyor.
Ankara’dan nasıl gözüküyor bilmiyorum ama ben Trabzon’dan bir tablo çizerek Muhalefet partilerine gördüğüm bazı eksikleri, tespitlerimi aktarayım belki katkım olur.

Trabzon’da AKP oylarını koruduğu kanaatindeyim. Terör ve Suriye konusunda halkta tedirginlik olsa da bunun oranı % 3’ü geçmez ve bu oylarda asla CHP ye gitmez ya MHP’ye kayar orada Trabzon için belirleyici olacak KORAY AYDIN’dır yâda sandığa yansımaz. AKP olağan üstü durumlar çıkmadıkça bu oy oranını koruyacaktır. İşleri % 100 doğru yaptığından mı? Hayır. Seçmenin 2. Bir alternatifi görememesinden dolayı.

Görünen o ki CHP yeni bir siyasi lider ortaya çıkarmak için, Yeni CHP yi oluşturmak için doğum sancıları çekmektedir. Bu sancıları seçmen uzaktan dinler ve doğacak çocuğa göre hediyesini belirler. Ama CHP genel başkanın tavrı siz seçmen olarak hediyenizi alın gelin biz çocuğa pembe, mavi ne olursa giydiririz havasında. Yani bu millet çocuğun seceresini de bilmek, doğduğunu da görmek istiyor. Ondan sonra gelir hediyesini de takar şerbetini de içer.

Birde halk ne olursa olsun tutarlılık istiyor. Öyle bir gün çarşaflı kadınlara rozet takıp Laik tabanınızı tedirgin ederken, ertesi gün onların rahibe olarak lanse edilmesini önleyemiyorsunuz. Yapana tavır koyamıyorsunuz. Size yönelmeye çalışan dindar kesime güven veremiyorsunuz. Daha yeni CHP Millet Vekili eski müftü İhsan Özkes açıklama yapıyor “İslam sağcılıktan daha çok solculuğa yakındır” diyor. Bence de doğru ama birde şunu sormak gerekir CHP İslam’a ne kadar yakın.

Oy verecek seçmenin yapısı belirlenerek bir Türkiye özeti çıkarmalı kaç oy alarak iktidar olabileceğinizin hesabını yapmalısınız. Ve bu oyu hangi tabandan çekeceğinize karar verip ona göre bir parti programı geliştirmeli, seçim stratejisi uygulanması gerekmez mi? Yani iktidar hevesiniz var ama size gerekli olan % 10 daha oyu kimden alacak nasıl bir politika oluşturacaksınız.

PKK sorununa, açlık grevlerine milliyetçi kesimin istediği tavrı koyamıyorsunuz. Dersim konusunda partiniz ayrımda, en azından Kürt siyasetçilerle uyuşamıyorsunuz. İşçilere bakın taşeronluk istemiyorsunuz, her gelen belediye başkanınız aynı ihaleleri yapmaya devam ediyor. Bir önceki dönemde meclis üyesi olup ta işçilerle kol kola grev önlüğü giyen ve sonraki dönemde belediye başkanı olup sözleşme masalarında en büyük kapitaliste dönüşen, işçilerin yapmış oldukları mesaileri kalemle düzelten, düşüren, Belediye Başkanlarınız yok değil. Size sormazlar mı daha oyunu isteyeceğiniz kim kaldı. Müslüman dindar kesimden alma, milliyetçi kesimden alma, , Kürtlerden alma işçilerde güvensizlik oluştur. Daha kimin oyu ile iktidar olmayı düşünüyorsunuz. Bir belediye başkanı ağzından kaçırmıştı, ‘bize daha elit kesimden oy geliyor’ diye böyle devam ederse Sizde TS gibi senelerce gönüllerin şampiyonu olur durursunuz, hiç kusura bakmayın.