GİRESUN Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda eğitim gören bir grup öğrenci, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit edilmesini protesto için yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenciler adına konuşma yapan İsmet Sarı, Cumhuriyetin ilanının kolay olmadığını, bugünlerin Türk milletine altın tepside sunulmadığını söyledi.

"Anadolu’da kesintisiz bin sene yaşayan bir tek millet Türk milletidir" diyen Sarı, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz hafta korkakça, kahpece, sokak ortasında silahsız halde şehit edilen Mehmetlerimiz bunların sonuncusudur diye umuyorum. Ancak PKK terör örgütü jandarmalığa soyunmuş, yol keserek kimlik kontrolü yapmaktadır. Eğitim yuvalarımız yakılıp yıkılmakta, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz korkutulmaya çalışılmakta, eğitim öğretim sekteye uğratılmaktadır. Kutsalımız, namusumuz, kıymetlimiz olan bayrağımız direklerden indirilmektedir. Atatürk büstlerine saldırılar yapılmakta, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün nezdinde Cumhuriyetimizin bütün değerlerine, aziz hatırasına zarar verilmektedir. Sevgili Türk milleti, yılmayacağız, yıkılmayacağız çocuklarımızı, kardeşlerimizi yetiştireceğiz. İçlerine Cumhuriyeti, milli ve manevi değerlerimizi ekeceğiz. Cumhuriyetin temel değerlerinden asla vazgeçmeyecek, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yoldan sonsuza dek yürüyeceğiz."

Öğrenciler daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Türk bayrağı taşıyan ve sloganlar atan öğrenciler Kumyalı Mahallesi’nde bulunan şehitliğe kadar yürüdü. Burada Şehitlik Cami İmamı Şenol Yılmaz tarafından şehitlerin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından öğrenciler dağıldı.