Trabzon Belediyesi engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için bir süre önce il merkezinde yeni bir çalışmaya imza attı. Görme engelli vatandaşların kaldırımlarda daha rahat yürümelerini sağlamak için hissedilebilir zemin uygulama çalışmalarını sürdüren belediye bu uygulamayı ilk etapta Gazipaşa ve Maraş Caddesi’nde başlattı. Görme engellilerin kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan rahatlıkla yürüme ve gezme imkanına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmada yapılan dikkatsizlik ise fıkraları aratmadı. Atatürk Alanı Meydan Parkı çevresinde yapılan çalışmada kaldırımlara döşenen şeritli kırmızı taşların bir bölgede gelişigüzel halde bitirilmesi görme engellilere zorluk çıkartır hale geldi. Hissedilir zemin yüksek bir duvarın kenarında gelişigüzel bir şekilde bitirilmesi trajikomik görüntüler oluşmasına neden oldu.



Görme engelliler için yapılan hissedilir zeminde yürüyen Soner Erol isimli görme engelli vatandaş “Bu yolun yapılması bizim için büyük bir kolaylık ancak bu şekilde dikkatsizce bitirilmesi yürüyüşümüzü zorlaştırıyor” dedi.
Öte yandan Trabzon Belediyesi yetkilileri hissedilir zemin uygulamasında ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi için yürütülen çalışmaların son noktaya geldiğini ve önümüzdeki günlerde benzer aksaklıkların giderileceğini belirttiler.