Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Hacı Abdullah Doğan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karahmetoğlu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mezuniyet töreni saygı duruşu, istiklal marşı ve öğrencilerin geçiş töreni ile başladı.

Törende konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "Hayatını ilimizde üniversite kurulmasına adayan, üniversitemize baştacı muamelesi yapan kıymetli Giresunlu hemşehrilerimize şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımız Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni bir an önce ilimizde görmek istiyorlar, bu yönde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ettiğini ve bizi mutlu edecek sonun çok uzakta olmadığını söylemek istiyorum. Biz Giresun ili ve üniversitesi olarak en iyisini hak ediyoruz" dedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise konuşmasında, öğrencilere nasihatlerde bulunarak "Sizler inanıyorum ki Türkiye'nin her tarafına dağıldığınızda, görevinize başladığınızda görevinizi en iyi şekilde severek, aşkla yaptığınızda vatanını seven kişiler olacaksınız. Sizler aşkla, sevgiyle görevlerinizi yaparken sakın ha doğrudan, dürüstlükten asla ayrılmayacaksınız. Sizin doğruluğunuz, dürüstlüğünüz sizleri inanıyorum ki güzelliklere ulaştıracaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sivas Belediyesi Mehter takımı kısa bir konser vererek izleyecilerden büyük alkış aldı. Giresun Üniversitesi 2011-2012 yılı birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencisi Özge Erel'e ödülünü Vali Dursun Ali Şahin verirken, Özge Erel daha sonra üniversite kütüğüne birincilik plaketini çaktı. Tören mezun olan 4 bin 600 öğrencinin hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutlamaları ile son buldu.