Trabzon Özel Gülbahar Hatun Koleji'nin, 2014-2015 eğitim öğretim yılının açılışını şenlik havasında gerçekleşti. Kolejin öğrenci, öğretmen ve velilerinin buluşmasıyla başlayan İlköğretim haftasında yapılan etkinliklerle öğrenciler unutulmaz anlar yaşadılar.

Okul bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören İlköğretim Kurumu Müdürü Harun Var’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Öğretmenlerin önceden planlamış olduğu ilköğretim haftası programına öğrenciler okudukları şiirlerle ve söyledikleri birbirinden güzel türkülerle renk kattılar. Öğrencilerin en çok ilgi odağı sabah saatlerinden itibaren öğrencileri okul kapısında karşılayan Nasrettin Hoca ve Hacivat Karagöz figürleri oldu. Okula davet edilen foklör ekibinin birbirinde güzel gösterileri ile coşan Gülbahar Hatun Koleji öğrencileri, arkadaşlarının söyledikleri türkülerle hayli neşelendiler. Kolej tarafından öğrenciler için hazırlanan farklı sürprizler de dikkatten kaçmadı. Öğrenciler gün boyunca şişme oyun parkında gönüllerince eğlenirlerken, aynı zamanda elma şekeri, pamuk şekeri de ikram edildi. Öğrenciler bir farklılığı da öğle vaktinde yaşadılar. Mutfak personelinin hazırladığı öğle yemeği çocuklara bahçede ikram edilirken, okulun minik öğrencileri ortaokul öğrencilerin oluşturduğu tünelin içinden okula ilk adımlarını attılar. Hazırlanan programla birlikte öğrencilerin hem eğlenmesi hem de okula yeni gelen öğrencilerin diğer arkadaşlarıyla kaynaşması sağlandı.

Yeni eğitim öğretim yılına iyi bir hazırlık yaparak başladıklarını ifade eden Özel Gülbahar Hatun İlköğretim Kurumu Müdürü Harun Var, "Yeni başlanılan Eğitim Öğretim yılı hayırlı ve uğurlu olsun. Bütün yıl içerisinde bugün yaşanılan coşku ve heyecanın sürmesini dilerim." dedi.

 Gülbahar Hatun Koleji olarak kaliteli bir eğitim verebilmek için uzun süren çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Var, "Kolejimizde birçok yenilik yaptık ve yapılan yeniliklerle daha nitelikli birer öğrenci yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımız ve gayretlerimiz sayesinde okulumuza her geçen gün talep daha da artmaktadır. Mekân olarak öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanabildiği bir okul olarak sizlerin karşısına çıkıyoruz. Hedefimiz öğrencilerimizi gerek akademik gerekse sosyal alanda donanımlı yetiştirmektir.” diye konuştu.