Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti'nin "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" düsturuyla Türkiye'yi daha güçlü yarınlara taşıyacağını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, AK Parti'nin zulümleri ortadan kaldırmak ve sadece Türkiye'nin değil, dünyadaki tüm mazlum milletlerin sesi olmak için kurulduğunu vurguladı.

İnsanların başörtülü ve örtüsüz olarak ikiye ayrıldığı, üniversiteye girişlerde katsayı zulümlerinin uygulandığı, büyük ekonomik buhranların yaşandığı bir dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti'nin haksızlıklara, adaletsizliklere ve zulümlere "dur" dediğini belirten Gümrükçüoğlu, partinin 16 yıl önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan liderliğinde "Yeni Türkiye" hedefiyle kurulduğunu anımsattı.

Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti: "Türk milletinin yegane temsilcisi olan partimize karşı kapatma davaları açıldı, 367 krizi yaşatıldı, muhtıralar verildi, 17-24 Aralık operasyonu ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleştirildi. Tüm bunlar AK Parti felsefesi Türkiye Cumhuriyeti devletini şaha kaldırdığı için yapıldı. Şükürler olsun ki hiçbir zaman başarılı olamadılar ve olamayacaklar. Şimdi yeni Türkiye'nin yeni yönetimi cumhurbaşkanlığı sistemi ile adımlarımızı her zamankinden daha hızlı atacağız. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.' 2023'e 6 yıl kala milletimizden aldığımız destekle Türkiye, ekonomisiyle demokrasi anlayışıyla hür inanç ve ruhuyla dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasındaki yerini alacaktır."

AK Parti 16 yıllık bir parti olduğunu ancak kutlu davanın yüzlerce yıl öncesine dayandığını aktaran Gümrükçüoğlu, "Bu cengaver topraklarda bin yıldır verilen mücadele bugün AK Parti iktidarıyla şaha kalkmıştır. AK Parti'nin ruhu 1453'tür, 18 Mart'tır, 30 Ağustos'tur, 15 Temmuz'dur. AK Parti 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' düsturuyla Türkiye'yi daha güçlü yarınlara taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.