Akyazı’da Trabzonspor için yapılmakta olan stadyum inşaatında incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yeni stadyumun 2010-2011 sezonuna yetişeceğini ifade ederken, 40 bin kişilik stadyumun dolması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getirteceğini ifade etti. Temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve temiz futbol vurgusu yapan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzonspor’un 2010-2011 şampiyonu olduğunu bir kez daha yinelerken camiaya da birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Gümrükçüoğlu, “Şanlı takımız daha çok şampiyonlukları bu şehre getirecek ve bizlerde üzerimize düşen vazifeleri yerine getireceğiz” dedi. 

İşte Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun Akyazı’daki temasları sırasında sorulan sorulara verdiği cevaplar:

Stadyum 2015-2016 sezonuna yetişecek mi? Bir sarkma var mı? Stat belirlenen tarihte açılacak mı?  

TRABZONSPOR 2015-2016 SEZONUNA BU STATTA BAŞLAYACAK

İnşallah herhangi bir büyük teknik arıza, çok büyük bir eksiklik meydana gelmedikten sonra Trabzonspor’umuz 2015-2016 sezonuna bu statta başlayacak. Çalışmalar bu planlama ile yürüyor. Bugüne kadar bir yerine getirilmemişlik söz konusu değildir. İşler planlanan zamanlamaya uygun olarak yürütülmektedir. Bugüne kadar projede bir eksiklik ve aksaklık söz konusu olmamıştır.  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzonspor’la ilişkileri nasıl? Camiayla taraftarla ilişkileri ne seviyede?

TÜM TARAFTARLARIMIZLA TRABZONSPOR’UN YANINDAYIZ

Trabzon’un bütün ilçe belediyeleri, büyükşehir olmadan önceki belde belediyeleri ve il belediyesi; bugünde, dünde, tarihinden beri Trabzonspor’umuz ile her zaman kol koladır, her zaman omuz omuzadır. Gelmiş geçmiş bütün belediye başkanları, ilçeler olsun, il olsun şimdi Büyükşehir olsun her zaman Trabzonspor’umuzun yanındadır. Bugünde Büyükşehir Belediyesi aynı işi sürdürmektedir. Bugüne kadar Trabzon’daki belediyelerde başkanlık yapmış olan tüm kadrolarına, yöneticilik yapmış olan tüm kadrolarına bu vesilesiyle Trabzon halkı adına şükranlarımızı ifade ederken tüm taraftar gruplarıyla birlikte Trabzonspor’umuzun yanında olduğumuzu da ifade ediyorum. 

Trabzonspor için Trabzon’un bacasız sanayisi deniyor. Sizce Trabzonspor’un Trabzon için önemi nedir?  

TRABZON’U DÜNYAYA TRABZONSPOR TANITTI
Trabzonspor, şehrimiz için çok büyük bir önemini geçmişten beri icra etmiştir. Trabzonspor, şehrimizin dünyada tanıtımının; ticarette, sanayide, girişimcilikte, ulaşımda, turizmde önünü açan çok önemli bir faktördür.  Trabzon şehrinin tüm dünyaya tanıtılmasında önemli rolü oynayan şampiyonlukların her zaman sahibi olmuş olan Trabzonspor’umuzdur. 


TRABZONSPOR TEMİZ FUTBOLUN TEMSİLCİSİDİR

Trabzonspor’umuz şampiyonluklarını her zaman fair play anlayışı ile doğru ve haklı bir şekilde elde etmiştir. Tüm Türkiye’de Anadolu’nun sesi olmuştur, temiz futbolun temsilcisi olmuştur. Bu birlikte yürüttüğümüz spor aşkı ile Trabzonspor’umuz Trabzon kentini tüm dünyaya tanıtmıştır. Onun ardından da turizmde, ticarette, ulaşımda, kültürde en büyük adımlarını Trabzon tüm dünyaya atmıştır. Bu bakımdan Trabzonspor’un Trabzon şehrine katkısı hiçbir öçlükle ölçülemeyecek kadar büyüktür.  

Genel olarak bakıldığında futbolun ülke ekonomisine katkısı nedir sizce?  

TEMİZ FUTBOL BARIŞA VE KARDEŞLİĞE KATKI SAĞLIYOR

Şöyle söyleyeyim; futbol artık hani kimilerinin bir büyük sektör, büyük bir sanayi olarak nitelendirdiği bir alan… Futbol ile ülkemizde şehirlerimiz bir birini tanıyor, ülkeler, dünya kentleri birbirini tanıyor.  Dolayısıyla fair play anlayışıyla, ‘iyi oynayan kazansın’ anlayışıyla sergilenen temiz futbol; hem barışa, hem kardeşliğe hem de gelişmeye en büyük katkıyı sağlamaktadır.  İşte gördüğünüz tüm bu spor tesisleri gençlerimiz için yapılıyor… Futbol ile spor ile gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzaklaştıkları gibi sağlıklı birer birey olarak topluma üstün katkılar sağlıyorlar.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun tribünleri bu sezon dolmuyor. Akyazı daha da büyük kapasiteli olacak. Bu stadı doldurmak için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarınız olacak mı?  

AKYAZI’NIN TAMAMEN DOLMASI İÇİN GEREKENLERİ YAPACAĞIZ

Tabi ki olacak. Tanıtımda olsun, ondan sonraki süreçlerde olsun Trabzon Büyükşehir Belediyesi bütün organizasyonların baş aktörü olmayı sürdürecektir ve üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirecektir… Bu arada bu yıl bütün statların dolmadığını görmekteyiz. Yani bu sadece Trabzon’a, Avni Aker’e özgü bir durum değil. Bu daha çok passolig uygulaması ve bu uygulamaya adaptasyonun sağlanamamasından kaynaklanıyor. Ama giderek seyirci sayısının artığını da görüyoruz. Ayrıca Trabzonspor’umuzun yazdığı destanlara yeni destanlar ekleyecek olması ile 40 bin kişilik bu yeni stadyum tamamen dolacaktır. Bu şehir Akyazı’daki stadı tamamen dolduracaktır  

Sayın Başkanım Trabzonspor camiasına, taraftarlarına vermek istediğiniz son bir mesajınız var mı?  

TRABZONSPOR’DA TAM BİR BİRLİK VE BERABERLİK İSTİYORUZ

Trabzon’un tamamen bir beraber olduğunu konu olan Trabzonspor’muzda tam bir birlik ve beraberlik görmek istiyoruz. Takımımız için her zaman elini taşın altına koyan; kar, kış, soğuk demeden tribünleri dolduran taraftarlarımızın takımımıza bu süreçte her zamankinden daha fazla destek olmasını istiyoruz. 2010-2011 şampiyonu ve daha öncesinde de defalarca temiz futbol anlayışı ile şampiyonluk kupalarını ve daha nice kupaları müzesine getirmiş olan şanlı takımız inşallah daha çok şampiyonlukları bu şehre getirecek ve bizlerde bu uğurda üzerimize düşen vazifeleri hep birlikte yerine getireceğiz.