AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin de katılımıyla Meydan Parkı ve civarında Trabzonlular ile görüşen Gümrükçüoğlu, 16 Nisan’da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasının oylanacağını söyledi.

Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini istemeyen ülkelerin bu anayasa değişikliğinin gerçekleşmemesi için mücadele ettiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Çünkü dost-düşman herkes biliyor ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devletimizin çok daha güçlü bir şekilde yönetilmesini sağlayacaktır. Bu sayede ülkemizde kalıcı bir istikrar ortamı sağlanacaktır. Avrupa bunu istemiyor. Türkiye’nin gücünden rahatsız olanlar bunu istemiyor. Öyleyse vatandaş olarak bizlere düşen görev devletimizin en güçlü şekilde yönetilmesini tesis etmektedir” diye konuştu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ünal ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında vatandaşların sorularına da ayrıntılı yanıtlar veren Başkan Gümrükçüoğlu şunları kaydetti: “Yeni sistem ile birlikte ülkemizde koalisyon dönemleri sona erecektir. Ülkemizin geçmişi ortadadır. Koalisyonlar döneminde hiçbir kalkınma hamlesi yapılamamışken tüm kalkınma hamleleri tek başına iktidarlar dönemlerinde gerçekleştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile koalisyon dönemleri tarih olacağı gibi ülkemizin en güçlü şekilde yönetilmesi sağlanacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Cumhuriyet güçlenecektir. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulunun başı olacak ve her konuda hesap verecektir. Parlamento, Bakanlar Kurulunu en güçlü şekilde denetleyecektir. Tüm bunlar net olarak gösteriyor ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemizde sürekli kalkınma sağlanacaktır.”

Trabzonluların sorularını yanıtlayan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’ye sağlayacağı avantajlar üzerine açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal ise Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Trabzon’da da büyük bir coşku gördüğünü söyledi. Ünal, Türk milletinin 16 Nisan’da yeni bir çağ açacağını ifade etti.