Gümrükçüoğlu, “Trabzon şehrinde bir siyasi partinin il başkanlığını yapan bir ismin bu kadar bilgisizce konuşması, kente son derece yabancı ve şehirden bihaber olmasıyla ancak izah edilebilir” diyen Başkan Gümrükçüoğlu, şu açıklamalarda bulundu. ”MHP İl Başkanı açıklamasında Ayasofya’nın çevresinde TOKİ ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü kentsel dönüşüm Projesi’nin bir Hristiyan Vakfı tarafından yapıldığını ileri sürerek TOKİ’nin bu projede olmadığı söyleyecek kadar talihsiz bir açıklama yapmıştır. Şunu bir kez daha vurguluyoruz. Ayasofya’nın kamulaştırma ve peyzaj bedelleri TOKİ tarafından karşılanmıştır ve Hıristiyan Vakfı’nın herhangi bir desteği söz konusu bile değildir. Hatta TOKİ buraya yaptığı yatırımların karşılığında Maliye’den kendisine yer tahsisi talep etmiştir. Ama MHP İl Başkanı buranın parasının Hıristiyan Vakfı tarafından karşılandığını söyleyebilecek kadar ağzından çıkanı kulağı duymayan bir siyaset anlayışına sahiptir. Ayasofya şu anda da Sultan Mehmet Han Vakfı’nın tapusunda olduğu gibi cami olarak hizmet vermektedir. 3 yıl önce yine aynı şekilde ortaya atılan ve birilerin ağzında sakız olan bu yalanları MHP il başkanı demek ki 3 yıl sonra hatırlamıştır" dedi.
ELİNDE BELGE VARSA AÇIKLASIN
Başkan Gümrükçüoğlu, “MHP İl Başkanı elinde bir belge varsa çıksın bunu kamuoyuna açıklasın. Açıklamazsa müfteri konumunda olacaktır. MHP İl Başkanı ayrıca Zağnos Vadisi içinde yapılan TOKİ konutlarının kimler için yapıldığını ve niye boş kaldığını sorgulamaktadır. Bunu tüm Trabzon biliyor ama MHP il Başkanı bilmiyor. Burada yapılan konutlar Zağnos ve Tabakhane Vadisi’ndeki evleri kamulaştırılan hak sahiplerinden daire almak isteyenler için yapılmıştır. Geçici kabulleri ve kesin kabulünün yapılmasından sonra bu dairelerin hak sahiplerine dağıtılması için önümüzdeki günlerde kura çekimi de gerçekleştirilecektir. Bu süreç her konut yapımında bu şekilde işletilmiştir. MHP İl Başkanı bu dairelerin kimler için yapıldığını öğrenmek istiyorsa bu kura çekimine katılabilir. Biz şimdiden kendisini kura çekimine davet ediyoruz. MHP il başkanı bu konuyla ilgili açıklamasının bir bölümünde, “Binaların içleri bitmiş. Ben gittim, gezdim içlerini, süper yapılmış’ derken bir bölümünde de, “Bu binalar Trabzon’un ayıbıdır aynı zamanda, Kentsel dönüşümle açılan Trabzon kalesinin görülmesini engelleyen modern gecekondulardır” diyerek kendi içindeki çelişkiyi ve tezatlığı ortaya koymaktadır. Söz konusu bu binaların Trabzon kalesinin görünümünü nasıl engellediğini MHP’nin çok bilen il başkanının açıklamasını beklerdik. Kendisine Zağnos Vadisi’nden ya da Erdoğdu’dan kaleyi göremiyorsa biz gözlük vermeye hazırız. Aynı açıklamada il başkanı binaların yapıldığı söz konusu bölgenin yeşil alan olduğunu ifade etmiştir. Bunu da bilmeden konuşan il başkanı yanlış söylemiştir. Burası hiçbir zaman yeşil alan olmamıştur. Söz konusu binalar yoğunluk düşürülerek yapılmıştır” ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ONURUNA VERİLEN YEMEĞİ DAHİ ELEŞTİRİ KONUSU YAPTI
Başkan Gümrükçüoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onuruna verilen yemeği dahi eleştiri konusu yapıp, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna verilen yemeğin masraflarını Valiliğin üstlenmesi gerekirdi, belediye üstlendi' diyen bir il başkanının bu kente nasıl bir katkısı olabilir. MHP il başkanınından, kendisinin de katıldığı bu yemeği Büyükşehir Belediyesi’nin vermesi ve bu organizasyonu başarıyla gerçekleştirmesinden dolayı teşekkür etmesini beklerken, ‘Bu yemeğin parasını niye Belediye verdi’ demesi kendisinin ne kadar dar bir zihniyete sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Bu yemekte Sayın Cumhurbaşkanımızı Trabzon’daki siyasi partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler ile basın yayın kuruluşlarının temsilcileri buluşturmaktan onur ve mutluluk duyduk.MHP İl Başkanı aynı açıklamasında Büyükşehir Belediyesi’nin ağırlama, kırtasiye ve haberleşme için 3 milyon TL harcamasının hesabını versin diyor. MHP İl Başkanı her zaman olduğu gibi bilmeden kafadan atarak konuşuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ilk bütçesi daha oluşturulmadı. Gündeme dahi gelmedi. Önümüzdeki ay Meclis gündeminde görüşülerek karar verilecek. MHP il başkanı doğmamış çocuğa elbise biçiyor. Daha önce olduğu gibi bilmeden, öğrenmeden konuşuyor. MHP İl Başkanı Zigana Tüneli’nin de ne olduğunu soruyor. Biraz gazete okusa, biraz gündemi takip etse tünelin yapım ihalesinin 10 Kasım’da yapılacağını öğrenecek. Zamanında Kanuni Bulvarı, Akyazı Stadı, Çömlekçi, Zağnos, Tabakhane, Meydan Parkı 1. etap, EYOF Hatıra Parkı, 2 El Oto Galericiler Sitesi, yürüyüş yolu projesi ve daha birçok proje hakkında olmaz, yapmayacaklar diyen bu il başkanı bu projelerin yapıldığını gördükten sonra bu kez gündemine başka konuları almıştır. Biz Trabzon halkına verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmek için hükümetimizle birlikte bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da uyum içinde çalışacağız. Yapamadığımız bir iş olduğu zamanda bunu halkımızda paylaşmaktan imtina etmeyeceğiz. Trabzon gibi bir kentin bir siyasi partisinin İl Başkanı’nın bilgisizce konuşması, gündemi takip etmemesi, şehrin önceliklerini ve yapılanları bilmemesi son derece üzüntü verici bir durumdur. 40 yıldır siyasette olduğunu ifade eden Sayın MHP İl Başkanı’nın maalesef 40 yılda 40 adım mesafe alamadığını müşahede ediyoruz ve kendisinden en azından bundan sonra lütfen sorarak, öğrenerek, bilgi sahibi olarak açıklama yapmasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.