İftar sofrası ilçe merkezinde kurulurken yüzlerce kişi bir arada oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. İftar öncesinde Hayrat’a çıkartma yapan Başkan Gümrükçüoğlu ilçe merkezini gezerek esnaf ve vatandaşlarla tek tek görüştü. İftar öncesinde Kur’an Kerim tilaveti gerçekleştirilirken Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı konseriyle Hayratlılara heyecan ve duygu dolu anlar yaşattı. 

İftar programının ardından katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, katılımlarından ötürü Hayratlılara teşekkür etti. Gümrükçüoğlu, “Hepinizin Ramazan’ı mübarek olsun. Buraya teşrif ederek bizi çok sevindirdiniz. ‘Ramazan birlikteliktir-beraberliktir, ekmeğini-peynirini bölüştürmektir, barıştır-kardeşliktir’ mesajını Hayrat’ın bu mümtaz topluluğu her zamanki gibi Trabzon’umuza ve ülkemize vermiş oldu. Allah Teâlâ (c.c.) hepinizden razı olsun, sizi, milletimizi, memleketimizi kazadan beladan korusun, oruçlarımızı, ibadetlerimizi kabul eylesin ve inşallah hayırlısıyla bayramlaşmamızı nasip eylesin” dedi.

Hayrat’ta düzenlenen iftar programında AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Hayrat Kaymakamı Muhammed Şahin, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, AK Parti Hayrat İlçe Başkanı Salih Öztel, Hayrat Müftüsü Mustafa Kayış, kamu kurumları ve STK’ların temsilcileri ile siyasiler ve yüzlerce vatandaş hazır bulundu.