61SAAT HABER SERVİSİ

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenilen darbe kalkışımının yıldönümünde Trabzon’daki etkinlikler Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş kortejinin 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanına ulaşmasıyla nöbet programının startı verildi.

Trabzon’da bugün gerçekleştirilen Milli Birlik Yürüyüşü ve 4 gün boyunca devam edecek olan nöbet programı, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri, iş, sanat, spor ve siyaset dünyasının ileri gelenleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla başladı.

Burada hemşehrilerine seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sözlerine şehitleri rahmet ve minnetle anarak başladı. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan işgal girişimi karşısında Türk Milletinin destan yazdığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “249 insanımız işgal kalkışımı karşısında tereddütsüz olarak şahadete yürüyerek inşallah Peygamber Efendimize (S.A.V.) komşu olmuşlardır. Tarihimiz boyunca şahadete yürüyen tüm şehitlerimizin kabirleri nur olsun. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 

15 Temmuz gecesi Türkiye ve Trabzon’da yaşananları hemşehrileri ile paylaşan Gümrükçüoğlu, “Belediyemizin iş makinelerini ile otobüslerini ile bir çatışma olmasın diye binaların kapılarına getirirken kendi araçları ile bu fedakârlığı yapan Trabzonlular vatan için canlarını feda etmekten geri durmayacaklarını tüm dünyaya ilan etmiş oldular” diye konuştu.

“Biz bir ve beraber olursak hiçbir dünya gücünün bizi işgal teşebbüsü 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi başarıya ulaşamayacaktır” diyerek sözlerini sürdüren Gümrükçüoğlu, “15 Temmuz 2016’da yaşananları hiç unutmayacağız ve bir ve beraber olacağız. Hatırlayalım Arap baharı diye bir şey çıkarıldı. Libya paramparça edildi. Mısır’da seçimle gelen Muhammed Mursi hapse atıldı. Irak parçalandı. Suriye’de insanların birbirini katlettiği bir savaş başlatıldı. Bunun en son sahnesini subaylarımızın, askerlerimizin kıyafetini çalan katiller Türkiye’ye yapmak istedi. Bu büyük fotoğrafı gördüğümüz zaman birbirimizi ne kadar kucaklamamız gerektiğini daha iyi anlıyoruz. Bu duygular artık hepimizin hafızalarında yer etti. Biz, tek bir devletimizde, tek bayrağımızla, tek vatanımızda yaşayan 80 milyon tek bir milletiz. Biriz ve beraberiz. Bu birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak. Bizler bir ve beraber olduğumuz sürece, hainler, katiller, emperyalistler ve işbirlikçileri asla başarılı olamayacaktır. 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi bir ve beraber olduğumuz sürece her zaman biz kazanacağız” şeklinde konuştu. 

Gümrükçüoğlu, “Ne mutlu Allah’a (c.c.) kul, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e ümmet olabilene, Ne mutlu birliğini ve beraberliğini muhafaza edebilene” diyerek sözlerini tamamladı.