Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla 3 Ekim Çarşamba günü Trabzon'da düzenlenecek yürüyüş etkinliği öncesinde Başkan Gümrükçüoğlu'na makamında ziyarette bulunarak, etkinliğe davet etti.

Gümrükçüoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, vatandaşları sahille buluşturmak ve yürüyüş yapabilmelerine katkıda bulunmak amacıyla sahilde Kemerkaya ile Beşirli arasında 5.6 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolu yaptıklarını belirterek,

"Bundan iki yıl önce hizmete sunduğumuz yürüyüş yoluna vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Sağlıklı yaşam için yürüyüş ve spor aktiviteleri büyük önem arz ediyor" dedi.

Her yıl 3-4 Ekim tarihleri arası kutlanan, Dünya Yürüyüş Günü etkinliklerinin bu bilincin oluşturulmasında önemli yer tuttuğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, "Tüm vatandaşlarımızı Ayasofya kavşağı ile Beşirli arası sahil yürüyüş yolunda 3 Ekim Çarşamba günü saat 16.00'da yapılacak sağlıklı yürüyüş etkinliğine davet ediyorum" diye konuştu.

Hamzaoğlu ise vatandaşlara düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatarak, organizasyona verdiği destekten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür etti.