Mardin Derik Kaymakamlığı sırasında terör örgütü PKK tarafından makamına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucunda şehit edilen Muhammed Fatih Safitürk’ün vasiyeti yerine getirildi. Mardin Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği’ni ziyareti sırasında anı defterine, “Sözüm olsun ki en yakın zamanda bir grup öğrenciyi Mardin’den Trabzon’a getireceğim. Onlara hem bir maç izleteceğim hem de kenti gezdireceğim” diye yazan Safitürk’ün bu hayali yapılan organizasyonla gerçekleştirilirken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Mardinli çocuklar ve ailelerini akşam yemeğinde ağırladı.

Mardin heyeti yemek öncesinde horon gösterileri ile karşılanırken Başkan Gümrükçüoğlu tüm çocuklarla tek tek ilgilendi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Gümrükçüoğlu yemekte ikramları ile de birebir ilgilendiği misafirlerine elleriyle servis yaptı.

Gecede misafirlerine hitap eden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon ile Mardin’in tarihleri ile çok önemli benzerlikler gösteren iki şehir olduklarına dikkat çekti. Gümrükçüoğlu, “Ben meslek olarak tıp doktoruyum. Tıp doktorları uzmanlık eğitimleri sonrasında mecburi hizmet yaparlar. Benimde bu hizmetimi yaptığım yer Mardin Midyat’tır. Biz Mardin’i insan sevgisini yüreğinde taşıyan, milletimizin, vatanımızın bir önemli faktörü, halkı insanı olarak tanıdık. Trabzon insanının yüreğinde de misafirperverlik insan sevgisi ve medeniyet anlayışı var. Ortaklığımız buradadır. Bu medeniyet anlayışıdır ki her iki şehirde de her türlü inanca hoşgörü gösteriyor. Asıl büyük kardeşlik işte burada. Bu kardeşlik ilelebet devam edecektir. Bunun en büyük göstergeleri Trabzonspor’umuzdur. Mardin insanının bir Anadolu takımı olan Trabzonspor’a olan sevgisi de işte bu barış ve kardeşliğin çok önemli bir göstergesidir. Onun için biz oraya hizmet etmeye gelen Şehit Muhammed Fatih Safitürk’ün o insan sevgisi dolu yüreğinin emanetleri ve kardeşleri olan sizleri nasıl önceden seviyorsak bundan sonra da aynı şekilde kol kola insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Mardin Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkanı İbrahim Aydın da konuşmamsında, “Gönül isterdi ki bu buluşmayı Şehit Kaymakamımızla birlkikte yapalım, kısmet olmadı. Biliyorum ki aramızdadır. Bizi izliyor ve çok mutludur” ifadelerini kullandı. Aydın, gecede Başkan Gümrükçüoğlu’na plaket takdim ederek teşekkür etti. 

Başkan Gümrükçüoğlu Mardinli misafirlerine çeşitli hediyeler takdim ederken gece, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tamamlandı.