Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Trabzon'da mezun olduğu Kaledibi İlkokulu'nu etti.

Okulda görev yapan öğretmenlere karanfil takdim ederek öğretmenler gününü kutlayan Başkan Gümrükçüoğlu, "Benim hayatımı ilkokuldaki öğretmenlerim şekillendirdi" ifadelerini kullandı.

Kaledibi İlkokulu'nda anılarını tazeleyen ve öğretmenlerle sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, "Ben buradan mezunum. İlkokulu burada okudum. Onun için bugün burayı ziyaret etmek istedim. Benim babamın evi hemen arka taraftaydı. Beni burada okutan öğretmenim de rahmetli oldu. Hidayi Karsan'dı. İlk öğretmenim de Cudibey İlkokulu'ndaki Oya Hanım hocamdı. Bu öğretmenlerimi hiç unutmuyorum. Benim hayatımı ilkokuldaki öğretmenlerim şekillendirdi. Onların bana verdiği disiplin ve terbiye ile sadece öğretmek değil aynı zamanda eğitmekle beraber bizleri yetiştirdiler. İlkokula Cudibey'de başladım sonra buraya Kaledibi İlkokulu'na geldim. Buranın adı o zaman Cumhuriyet İlkokuluydu. Burada sadece bir bina vardı ve bu binadan mezun oldum. Onun için burayı görünce hep bizi eğiten, yetiştiren öğretmenlerimiz aklıma gelir" şeklinde konuştu.