Büyükşehir Belediyesinin iftar sofrası bu kez Araklı ilçesinde kuruldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, kamu kurumları ve STK temsilcilerinin hazır bulunduğu iftar programında yüzlerce Araklılı bir arada oruç açtı.
Gecede katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerken, Trabzon’un mütevazı iftar sofralarında bir araya gelerek tüm dünyaya mesaj verdiğini kaydetti. Konuşmasında Trabzon’un her köşesinde hizmet seferberliğini sürdürdüklerini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’umuza, Araklımıza hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. İşte bu yıl 100 milyon TL’lik yol betonlaması ve asfaltlama yapıyoruz. Trabzon tarihinde daha önce böyle bir yol çalışması yapılmamıştır” diye konuştu.

Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan ve Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de konuşmalarında Başkan Gümrükçüoğlu’na ilçeye olan katkıları için teşekkür ederken Çebi, “Sayın Başkanımızın ilçemize çok önemli katkıları vardır” dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Burada vatandaşların sorunlarını yanıtlayan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un son yıllarda çok büyük hizmetler aldığını ifade ederken, “Ülkemizdeki istikrar ortamı devam ettiği sürece aldığımız hizmetlerde katlanarak devam edecektir” dedi. Trabzon’da yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “1,5 katrilyona mal olacak olan Kanuni Bulvarı’nda çalışmalar aralıksız sürüyor. Şehrimizde bunca kentsel dönüşüm yapıldı, birçok kentsel dönüşüm çalışması da devam ediyor. İşte Belediyemiz tarafından yürütülen dev sahil dolgu projesi (Gülcemal) ile şehir merkezimiz 800 dönüm yaşam alanı kazanıyor. İşte Akyazı’daki stadyum ve spor kompleksi. Trabzonspor’umuz ve Türk futbolu için ülkemizin en modern stadyumu ve daha birçok spor tesisi tamamlanma aşamasına geldi. Erdoğdu Yolu, Uğurlu-Karşıyaka yolu ve bunlar gibi onlarca yol çalışması, ilçelerimizde, mahallelerimizde tamamlanan ve sürdürülen yüzlerce proje. Tüm bu yatırımlar için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.