İftar sonrasında her akşam farklı bir mahalleye çat kapı çıkartma yapan Gümrükçüoğlu’nun dün akşamki durağı Ortahisar ilçesinin Pelitli Mahallesi oldu.  

Burada hemşehrileriyle uzun süre sohbet eden Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’daki yatırımlar üzerine ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Trabzon’da çok ciddi altyapı hamleleri gerçekleştirmekte olduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Son 3 yılda Trabzon’da Belediyemiz öncülüğünde tamamlanan, sürdürülen ve 2017 yılı içinde başlanılacak olan içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının toplam maliyeti 1.5 katrilyonun üzerindedir. Trabzon daha önceki yıllarda böyle bir altyapı yatırımı almış değildir. Aynı şekilde her alanda Belediyemizin çok ciddi çalışmaları var. Yapımına devam ettiğimiz Sahil Dolgu Projesi (Gülcemal), Trabzon’u cazibe merkezi haline getirecektir. Doğu Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek botanik parkı olan Trabzon Botaniğin yapım çalışmalarını yaklaşık 8,5 milyon TL bedelle sürdürüyoruz. Katlı otopark, Karagöz Meydanı, Kadınlar Hali inşaatlarına inşallah 2017 yılı içinde Belediye olarak başlayacağız. Bunların yanında Trabzon’umuza uyuşturucu ile mücadele merkezi kazandırmak için inşaat çalışmalarını tamamladık, hayvan barınağını tamamladık, gençlik merkezi, kent konağı, öğrenci yurdu gibi sosyal çalışmalarımızın inşaatlarını tamamlayıp hizmete açtık. Sadece 2016 yılında mahalle yollarımızda 100 milyon TL’nin üzerinde asfalt ve betonlama çalışması yaptık. Trabzon’un markasını kat ve kat büyütecek olan hafif raylı sistem için proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediyemizin bütçesiyle gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarımızın yanında başta Kanuni Bulvarı olmak üzere çok sayıda yol ve kavşak inşaatları, kentsel dönüşümler ve diğer yatırımlar şehrimizde hızla devam etmektedir. Trabzon’un son 14 yılda aldığı yatırım 19 katrilyondur. Trabzon’u bu çalışmalarla bir dünya şehri, büyük bir marka kent haline getiriyoruz” şeklinde konuştu.