Canalioğlu’nun belediye başkanlığı döneminde 7 ay yurt dışında bulunduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu , “Bizim için Kayıp Başkan yakıştırması yapıyor. Kendisi belediye başkanlığı yaptığı 5 yıllık süre içerisinde 213 gününü yurt dışında geçirdi. Bunu aya vurursak 7 ay ediyor. Yurt içindeki gezilerini hiç saymıyorum. Bir belediye başkanı görev süresince 7 ay yurt dışında farklı ülkelerde geziyor sonra da bizim Trabzon’un projelerini takip etmek için Ankara’ya gitmemize yada İstanbul’a gitmemize laf söylüyor. Kendisi yurt dışı programlarından Trabzon’a hangi projeyi getirmiş onu söylese de hepimiz öğrensek. Bunun takdirini en iyi yapacak olan Trabzon halkıdır” dedi.



TRABZON VE RİZE’NİN BELEDİYE SAYISINI BİLMİYOR

CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun verdiği önerge ve açıklamaların yanlış bilgilerle dolu olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Araklı’da yapılması planlanan çöp depolama sahası konusunda Sayın milletvekili soru önergesi veriyor. Önergede Trabzon ve Rize ilindeki 154 belediyenin çöplerinin taşınmasında 2000 adet çöp kamyonunun kullanılacağı ve kamyonların Araklı’dan geçeceğinden bahsediyor. Öncelikli olarak Trabzon ve Rize illerinin toplam belediye sayısı 98’dir. Buna iki ilin özel idarelerini de katarsak 100 olur. Kaldı ki bu belediyelerin hepsi TRABRİKAB’a üye değil. TRABRİKAB’a üye olan belediye sayısı 86’dir. Bir milletvekili bölgesindeki belediyelerin dahi sayısı bilmiyorsa bizim bu konuda yorum yapmamız doğru olmaz. Aynı milletvekili 2000 kamyonunun her gün Araklı’dan geçeceğini söylüyor. Bir çöp kamyonu en az 10 ton çöp alıyor. 60 tane çöp kamyonu 600 ton çöp alır.



Bu rakam Trabzon ve Rize illerinin toplam çöp miktarıdır. 60 tane çöp arabasının toplayabileceği çöpü 2000 adet olarak ortaya koymak ve bunu bir soru önergesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sormak Trabzon şehrinin milletvekili hiç yakışmamaktadır. Trabzon şehrinin milletvekili kentinde ne kadar çöp toplandığını bilmiyorsa belediyi, TRABRİKAB’ı, Valiliği arayarak rakamları öğrenebilir. Ama herhalde amaç öğrenmek değil, soru önergesi vererek gündeme gelmek. 2000 kamyonu arka arkaya dizsek Araklı ile Trabzon arasında yol kapanır. Tribünlere oynuyor. Ama böyle bilgisizce açıklama yaparsanız birisi gelir doğrusunu size söyler. Biz sadece şehrimizin milletvekilinden bir konuyla ilgili açıklama yaparken yada soru önergesi verirken biraz araştırma yapmasını istiyoruz” dedi.