Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından son 1 yıl icraatlarını değerlendirme toplantısından sonra AK Parti Trabzon Milletvekili A. Adayı Semih Peker "Allah nasip eder Trabzon Milletvekili olursam gecesini gündüzüne katarak Trabzon'u marka şehir yapmaya çalışan Sayın Gümrükçüoğlu'nun Ankara'daki en büyük destekçisi ve yardımcısı ben olacağım" dedi.

Trabzon şehrinin Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun vizyonu, eğitimi ve liderliği ile kabuk değiştirip yenilendiğini ve onun sayesinde kamu kaynaklarının Trabzon'a aktığını ifade eden Peker, "2014 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi oldu. Her doğumun sancılı olması gibi Trabzon'unda yeni Büyükşehir Belediyesi olmasında ilk dönemlerin sancılı olması normaldir. Kapanan Belde Belediyelerinin durumu, yeni kurgulanan ilçe belediyeleri ve borçları, il özel idaresinin kapanması ile yaptığı bütün işlerin büyükşehir belediyesine kalması, yine kapanan il özel idaresi ve belde belediyelerindeki personelin büyükşehir belediyesine intikali, kapanan belde belediyelerinin ve yeni kurgulanan ilçe belediyelerinin borçlarının tahsili gibi bir çok sorunlarla 1 yıl geldi geçti. Allaha şükür ki, bu sancılı dönemde işini iyi yapan, küçük sorunlara değil büyük fotoğrafa odaklanan ve çözüm yolları bulan, Sağlık Bakanlığı müsteşarlığı gibi en büyük rütbeli devlet memurluğu yaparak Türkiye'ye sağlık alanında altın çağ yaşatan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Trabzon'un ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olması Trabzon için büyük şanstır. Ankara bürokrasi koridorlarını iyi bilen ve nasıl edipte kaynakları Trabzon'a getiririm de sorunlarını kısa zamanda çözerim yollarını bilen başkanımızın yaptığı çalışmaları taktir etmemek için ya kör olmak yada önyargılı olmak gerekir.

Zağnos, Tabakhane, Narlıbahçe, Ayasofya, Meydan Parkı 2. Etap gibi birçok noktadaki Kentsel Dönüşümler, 3 şerit gidiş-geliş Kanuni Bulvarı, 2 şerit Erdoğdu Yolu, 25 m. genişlikteki Karşıyaka-Uğurlu yolu, Botanik Park, Beşirli-Ganita arasında 790 bin metrekarelik insanları denizle buluşturacak sahil dolgu alanı gibi birçok projelerle Trabzon kabuğunu kırıyor ve yaşanılabilir bir kent haline geliyor. Devamlı göç veren Trabzon'un nüfusu geçtiğimiz yıl 766 bine yükselmesi yani 8 bin artması bunun kanıtı durumundadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Yeni Trabzon'u, Güçlü Trabzon'u kurma gayretini gösterirken bizde ona herzaman yardımcı olacağız. Eğer Trabzon milletvekili olur Ankara'ya gidersem gecesini gündüzüne katarak Trabzon'u marka şehir yapmaya çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Ankara'daki en büyük destekçisi ve yardımcısı ben olacağım" dedi.