Cuma namazı çıkışı Başkan’a yönelik sözlü saldırıya vatandaş müdahale etti Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na geçtiğimiz Cuma günü Cuma Namazı sonrasında Halit Ö.isimli bir vatandaş tarafından çocuğu işe alınmadığı gerekçesiyle hakaret edildiği öğrenildi.

Olayı ya
şayanlara dayalı olarak alınan bilgiye göre Halit Ö. isimli vatandaşCuma Namazı çıkışında Başkan Gümrükçüoğlu’nun karşısına geçerek, hiçbir konuşmaya mahal vermeden ‘Yalancı, benim çocuğumu işe almadın, beni kandırdın’ ifadeleriyle toplumun içinde açıkça hakaret ettiği ifade edildi. Ö., olay yerindeki vatandaşlar tarafından uyarılarak uzaklaştırılmak istendi. Başkan Gümrükçüoğlu’nun tebessüm ederek hiçbir cevap vermemesi üzerine ilgili şahsın daha da öfkelendiği kaydedildi. Bunun üzerine Başkan Gümrükçüoğlu olay yerinden ayrılırken, sözlü saldırılarını sürdüren Ö’ye bir vatandaştarafından fiili müdahale edilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. 

Edinilen bilgilere göre Halit Ö. isimli vatanda
şın daha önce eski Bakanlardan Faruk Nafiz Özak ile mevcut Bakan Erdoğan Bayraktar’a yönelik de farklı yerlerde benzer ifadeler kullandığı iddia edildi. Öte yandan Başkan Gümrükçüoğlu bu konuda hiçbir şey söylemeye gerek görmediğini belirterek konuşmadı.

Belediye kaynaklarından alınan bilgilere göre, ne Halit Ö. ne de bir ba
şka şahsa çocuğunu belediyede işe almak için herhangi bir söz verilmediği Halit Ö’nün bugüne kadar Başkan’dan 2 farklı talepte daha bulunduğu ve bu taleplerinin ikisinde de yardımcı olunduğu belirtildi. Öte yandan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Ö’nün daha önce bir yeğeninin Yurt Kur’daki öğrenci yurdunda kalabilmesi için Yurt Kur Genel Müdürü ile görüşerek bunu sağladığı, ayrıca kardeşinin evinin üstünün kapatılması için kereste talebinde bulunduğu, talebi yerine getirilen Ö’nün keresteleri beğenmediğini öğrenildi.  Ö’nün belediye başkanının taleplerine imkanlar ölçüsünde cevap vermesine karşılık böyle tepki göstermesi vefasızlık olarak yorumlandı.