Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Esiroğlu beldesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu’nun da katıldığı ziyarette esnaflarla birlikte çay içip sohbet eden Başkan Gümrükçüoğlu, yeni düzenleme ile mahalle olacak belde ve köylerin daha iyi hizmet alacağını savundu. Gümrükçüoğlu, bir vatandaşın büyükşehirle ilgili sorusu üzerine, büyükşehir hudutları içerisine giren köylerde emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarının 5 yıl süreyle alınmayacağını hatırlattı.

Büyükşehir kararına karşı olanların maksadının ‘üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek’ olduğunun ileri süren Gümrükçüoğlu, “Aleyhte olanlar ne ile suçlamaya çalıyorlar; ‘tarım alanları ortadan kalkacak’. Bu doğru değil. Bugün Trabzon Belediyesi hudutları içerişinde nerelerde tarım alanları varsa, aynı şekilde korunmaları ve oralardan tarım alanı olarak istifade edilmesi sürdürülüyor. Büyükşehirden sonra da tarım nitelikli koruma alanları için bugüne kadar sürdürülen neyse o şekilde olacaktır. Orman ve mera alanlarında en ufak bir değişiklik söz konusu değildir. Büyükşehirin yürürlüğe girmesiyle köylerdeki insanların inşaat ruhsatlarından herhangi bir harç alınmadan ruhsatlandırılmaları sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.


Büyükşehirle mahalle statüsüne geçecek belde ve köylere daha iyi hizmet götürüleceğini savunan Gümrükçüoğlu, “Beldelerdeki görevli personel varlığını, iş ve işlemlerini sürdürecektir. Belde binaları hizmet etmeye devam edecektir. Birlikte hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Belde belediye başkanlarımızın deneyim ve tecrübelerinden istifade edeceğiz.” dedi.