15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ilk kez Karadeniz Bölgesi’ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon halkının sevgi gösterileri ile karşılandığını hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “15 Temmuz’daki hain darbe teşebbüsüne, halkıyla birlikte hayatını ortaya koyarak ‘dur’ diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Trabzon halkı gece yarısına kadar havalimanında beklemiş, misafirperverliğin ve devlet büyüğüne ‘hoş geldiniz’ demenin en güzel örneğini sergilemiştir. Bunun için aziz hemşerilerime teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu havanın soğuk olmasına rağmen insan selinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için havalimanına akın ettiğini dile getirerek, “Cumhuriyetimize, Büyük Millet Meclisimize, Milli irademize ve demokrasiye uzanacak her elin kırılacağını 15 Temmuz hain darbe saldırısı karşısında gösterdik. O günden bugüne milletiyle birlikte darbe girişiminin üstesinden gelen Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamak için alana on binlerce kişinin gelmesi büyük bir sevginin ve güvenin sonucudur” diye konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi söz konusu karşılama için alana gelenlere 10 bin tane bayrak dağıtırken, ayrıca alanda dev ekran kurarak 15 Temmuz süreci yaşananları gösterildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı alanda konser vererek kalabalığı coşturdu.