Vali Recep Kızılcık’ın organize ettiği yemekte iş adamları ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar buluştu. Davutoğlu, "Trabzon’un Lojistik merkez ile Rusya, Avrasya ve Avrupa’ya ulaşması zarurettir” derken, Çevre Bakanı Bayraktar, kalkınma yolunda ciddi adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Vali Kızılcık ise, "Karadeniz’in Kafkaslara ve Uzak Doğu’ya daha fazla açılmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullardı. Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da, STK ve işadamlarını iki bakanla bir araya getirdiği içinde Vali Kızılcık’a teşekkür etti.

ULUSOY’UN İSTEĞİ

TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ise, komşu ülkelere gümrük geçişlerinde kolaylık sağlanması talebinde bulundu. Ulusoy komşu ülke gümrüklerindeki hızlı gelişme ve kolaylıkları dile getirerek Türkiye’nin de bu gelişmelere ayak uydurması gerektiğini ifade etti. Gürcistan, Azerbaycan ve Kazakistan’daki gümrük uygulamalarının daha ileri seviyede olduğunu kaydederek Bakan Davutoğlu’ndan destek istedi.

Rusya Federasyonu’na ihracatta yaşanan Ro-Ro taşımacılığındaki sorunlarında gündeme getirildiği toplantıda Bakan Davutoğlu iş adamlarının ifade ettiği sorunları dinlediğini ve çözümlenmesi konusunda hükümet olarak çalışacaklarını ileti.