Türkiye’de 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY mensupları tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Gümüşhane’de aralıksız her gece tutulan ‘demokrasi nöbeti’ 10. gününde de devam etti. 
Gümüşhane Belediye Başkanlığı önünde kurulan alanda gerçekleştirilen nöbet programı saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an tilaveti ve dua ve ilahilerin seslendirilmesiyle başladı. Alanda bulunan vatandaşlar FETÖ’nün darbe girişimini protesto eden sloganlar attı. Bir konuşma yapan İl Müftüsü Ercan Aksu, büyük alkış aldı. FETÖ örgütünün bugüne kadar yaptıklarını özetleyerek çarpıcı örneklemeler yapan Müftü Aksu, “Bir lokma, bir hırka dediler, bir hırkaya devleti sattılar. Şeyhlik adı altında şahlığa soyundular. Muhabbet fedaisi yetiştireceğim dediler, hıyanet fedaisi yetiştirdiler. Gönül adamı, hizmet adamı dediler ama millete gece gündüz hizmet edenleri sırtından hançerlediler. Yunan'ın bombalamadığı Gazi Meclisi bombaladılar” dedi. 
"Daha söylenecek çok şey var” diyen Müftü Aksu, Müslümanlara da uyanış ve gerçekleri görme çağrısı yaparak, “Şimdi gerçekleri görme zamanı. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu. 

"Diriliş Ertuğrul"un hain ve ihanetle ilgili bölümlerinden seçki yapıldı
Alanda kurulan dev ekranda vatandaşlara izlenme rekorları kıran “Diriliş Ertuğrul” dizisinin hainlerle ve vatanına ihanet edenlerle ilgili kısımlarından yapılan seçki izleyenlerden büyük beğeni topladı. Alanda bulunan vatandaşlar, gecenin geç saatlerine kadar demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.