GÜMÜŞHANE-BAYBURT Baro Başkanlığı’nın 35 üyesi olan Gümüşhane’den 14 üyesi olan Bayburt’a kayması kentte derin bir travma yarattı. FETÖ mensubu oldukları iddiasıyla gözaltında bulunun Baro Başkanı ve bir avukatın da cezaevinde oy kullanarak Bayburtlu adayı desteklemesi tartışmayı alevlendirdi. AK parti yöneticisi avukat Derya Kaya Bayburt’a oy veren Gümüşhaneli avukatlara Pensilvanya’ya gitmelerini önerdi.

Ak Partili Kaya’nın açıklaması şöyle: “03.10.2016 cumartesi günü ilimizde yapılmış olan baro başkanlığı seçiminde 27’ye 21 oy ile Bayburt İli galip gelerek seçimi kazanmıştır. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Gelelim bizim sözde Gümüşhane doğumlu olan memleket sevdalısı meslektaşlarımıza(!) Sizler neye ve kime hizmet ediyorsunuz? 35 avukatı olan Gümüşhane barosunun oyları neden Bayburt’a kaydı? Gümüşhane’den Baro Başkanı çıkma ihtimali sizleri neden rahatsız etti? Seçimi Gümüşhane kazansaydı akıl hocalarınız kulağınızı mı çekerdi? Sizler önce yediğiniz naneye dönüp bir bakın sonra zamanınız kalırsa gider beni şikâyet edersiniz. Çıkmış birileri demokrasi var, herkes istediği yere oy verir diyor. Bu HDP’lilerin kendilerini meydanlara atıp “Dövlet demoğrasiyi baltaliy” demesi kadar trajikomik ve gerçeklikten de bir hayli uzak bir açıklamadır. Sen FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan akıl hocalarının izinden yürüyüp Bayburt’a oy vereceksin, sonra kalkıp demokrasi diyeceksin. Hadi oradan! İçerdekilerin cezalarının kesinleşmediğini, bu nedenle de peşin hükümlü olunmaması gerektiğini söyleyenlere cevabım ise: Ya kesinleşirse? Ya bu adamlar ömür boyu hapse mahkum edilirlerse? O zamanda çıkıp diyebilecek misiniz biz arkasındayız, kefiliz diye! Ben değilim kardeşim! Bu ülke en iyi ihtimalleri göz önünde bulundurarak Pollyannacılık oynayacak zamanı çoktan geçirmiştir! Bu ülke kendi askerinin silahından çıkan kurşunla şehit olmuş, kendi tanklarının altında bedenini siper etmiş koca yürekli, VATAN aşkıyla yanıp tutuşan kardeşlerimizin kanıyla ayaktadır!

Sırada ben varsam bir an olsun düşünmeden DAVAM uğruna, VATANIM uğruna, BAYRAĞIM uğruna canımı feda etmeye hazırım! Ancak yaşadığım sürece, VATANIMA el uzatanların elini kırmaya, BAYRAĞIMA göz dikenlerin gözünü çıkarmaya da daima hazır ve nazır olacağım bilinsin! Benim adalet anlayışım budur. Rahatsızlık duyanlar varsa Pensilvanya’da onlara da yaşayacak kadar yer vardır. Sosyal medya hesabımda ki paylaşımımı üzerine alınıp koşa koşa savcılığın yolunu tutan üstün zekalı avukatların da henüz kim olduğunu bilmiyorum. Tahminlerim var ancak öğrenmekte acele etmiyorum. Paylaşımımda hiçbir isim belirtmeden “Hainsiniz” demiş olmamı, “Kesin bize diyordur” mantığını güdüp şikâyetçi olarak, kendilerini deşifre etmelerini de ayrıca tebrik ediyorum.

İşte bu sayede kimin nereye oy kullandığını, kimin izinden gittiğini hep birlikte netleştirmiş olacağız. Katkılarından dolayı teşekkürü kendilerine vatandaşımız adına borç bilirim(!) Vatandaşımızın Ak Parti teşkilatının bu konuda yeterli çaba göstermediğini söylemesini ve buna bağlı olarak da eleştiride bulunmasını anlıyorum. Ancak kurban olduklarım, adamın menfaati memleket sevdasından önde geliyorsa, Gümüşhaneli avukat başkan olursa biz keyfimizce at koşturamayız, birinin canını yaktığımızda başkanımız ört bas etmez, gözümüzün yaşına bakmaz diyorsa, önlerine yem atmadan bu adamların oylarını almamızı bekleyebilir misiniz? Biz yem atmadık, dik bir duruş sergiledik. Kaybettik, ancak onurumuz hala bizimle. Satmadık, satılmadık. Şimdi soruyorum: Biz nerde hata yaptık?”