Gümüşhane'nin merkeze bağlı Aksu köyünde bugün öğlen saatlerinde meydana gelen yangında köy muhtarının yaşadığı evin çatısı kül oldu.

Edinilen bilgilere göre saat 10.40 sıralarında elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında Köy Muhtarı Cemal Özdamar ve Murat Özdamar'a ait binanın çatısı tutuştu. Elektrik sayacından çıkan ve üst kata çıkan kabloların alev almasıyla büyüyen yangında, çatı katı ve bulunan 2 oda tamamen yandı.

Yangın ihbarını alır almaz araçları çıkardıklarını ifade eden Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Amiri Harun Şeker, ekiplerin 28 dakikada olay yerine ulaştığını, yangının vatandaşlar tarafından kontrol altına alındığını ve ekiplerin soğutma ve söndürme çalışması yaptıklarını söyledi.

Evin yan tarafından bulunan samanlığın vatandaşlar tarafından yangın çıkar çıkmaz boşaltılmasının olası bir facianın önüne geçtiğini kaydeden Şeker, olay yerine ilk olarak kendi ekiplerinin ardından Torul Belediyesine ait itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait itfaiye araçlarının ulaştığını belirtti.

Olayda can kaybı yaşanmazken, yaklaşık 10 bin Liralık maddi hasar meydana geldi.