Gümüşhane Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Vekili ve Trabzon Veteriner Hekimler Odası Gümüşhane Temsilcisi Veteriner Hekim Ahmet Yaşar, sokak hayvanları sorununun birçok ilin ortak sorunu olduğunu belirterek meselenin çözümünde şehir merkezinde büyük mesafeler kat ettiklerini söyledi.
Son üç yılda yaptıkları rehabilitasyon ve kısırlaştırma çalışmaları neticesinde sokak hayvanlarının sayısında belirgin bir azalma olduğuna dikkat çeken Yaşar, sorunun tam olarak çözülebilmesi için konunun komşu il ve ilçelerle birlikte ele alınması gerektiğinin altını çizdi.

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir ekiple sokak hayvanlarının günlük olarak beslendiğini vurgulayan Yaşar şöyle dedi: “Sokak hayvanları sorununun kaynağı köpekler değil insanlardır. Eğer insanlar bu konuda üzerlerine düşen görevi tam olarak yerine getirmiş olsalar bu ‘sorun’ sorun olmaktan çoktan çıkmış olurdu. Sonuç olarak önümüze baktığımız zaman, neler yapıldığını ve neler yapılmakta olduğunu anlatmamız gerektiğine inanıyoruz. Müdürlük olarak kısırlaştırma çalışmalarına devam ederken rehabilitasyona tabii tutulan köpeklerin günde bir defa yedirilmesi için çalışmalar aksatılmadan yürütülmektedir. Kız Yetiştirme yurdu mutfağından alınan yemek artıkları ve mezbahadan alınan muayene edilmiş artıklar günlük olarak sokak hayvanlarına verilmektedir. Sırf bu iş için araç kiraladık. Sokak hayvanlarını toplayıp kısırlaştırma merkezine getirecek aynı zamanda yemeklerini taşıyacak ekibimiz, bundan sonrada çalışmalara devam edecektir. Kontrolsüz üremelerin önüne geçmek için itlaf değil kısırlaştırmanın şart olduğunu sonuç olarak vurgulamak istiyorum.”